Жена-слънцезащитен-крем

Има много страх и неразбиране, когато става дума за слънцето. Страхувайки се да не изгорят, потребителите бързо мажат слънцезащитните химикали, за да блокират слънчевите лъчи. Това се прави, без да се разбира какви са тези химикали и какво причиняват на естествените хормонални нива в организма. Също така е много лесно да се пренебрегва важността от ежедневно излагане на слънчева светлина. За да се поддържа здрава имунна система, човек трябва да се излага всекидневно на слънце поне за 15-30 минути.

Проучванията показват, че 77 процента от случаите на рак са възпрепятствани, когато човек абсорбира достатъчно витамин D от слънцето. Когато потребителите бързат да блокират този важен компонент в живота си, те поставят тялото си в състояние на болест.

Ключови антиоксиданти предпазват тялото отвътре навън

Слънчевото изгаряне НЕ е доказателство, че слънцето е опасно за причиняване на рак. Слънчевото изгаряне показва дисбаланс – прекъсване на връзката между човека и природата. Вместо да се страхува от слънчево изгаряне, човек трябва да се чуди защо тялото му не се защитава отвътре навън. Повечето хора са откъснати от науката за храненето, открита в живите храни. Повечето хора не ядат и абсорбират фитонутриенти, които помагат с вътрешното регулиране на слънчева светлина и оксидативен стрес. Човек трябва също така да знае своите граници и да потърси сянка, когато е необходимо.

Ключови антиоксиданти липсват от стандартната диета. Антиоксиданти, като астаксантин, помагат за предпазване на кожата отвътре навън, естествено предотвратявайки увреждане от UV радиация. Астаксантинът е фитонутриент, синтезиран от видове микроводорасли, наречени Хематококус (Haematococcus). Той е с наситен червен цвят и може да се види в сьомгата, защото тя се храни с риба, която процъфтява на микроводорасли.

Слънцезащитните химикали разрушават хормони

Слънцезащитните химикали са като временен щит или лейкопласт, който не стига до корена на проблема. Те също не  винаги са ефективни. Няма никакво научно доказателство, че тези химикали предпазват кожата от увреждане или рак. В много случаи, химикалите в слънцезащитните продукти предоставят повече рискове, отколкото ползи.

Често срещан слънцезащитни химикал, наречен оксибензон, разстройва хормоните и може да бъде свързан с ендометриоза при жените и нисък брой сперматозоиди при мъжете. Работната група по околната среда е преразгледала голям брой търговски слънцезащитни продукти и установява, че половината от тях използват, разстройващия хормоните, оксибензон като активна съставка в техните формули.

Когато оксибензонът проникне в кожата, той действа като естроген в тялото. Това може да предизвика алергични кожни реакции и може да се отрази негативно върху репродуктивните системи на мъже и жени. За жените, това разстройване може да накара тъканите, които обикновено се образуват от вътрешната страна на матката – ендометриума – да растат извън матката. Това причинява силна болка в корема и може да доведе до безплодие.

Освен това, оксибензонът има от 1 до 9 процента проникване в кожата в лабораторни изследвания. Той е открит в кръвта на повечето американци и дори може да прокара своя път до майчината кърма.

Други слънцезащитни химикали, като октиноксат, (октил метоксицинамат) проявяват подобна на хормони активност и могат да променят функцията на репродуктивната система, щитовидната жлеза и дори поведението при изследвания с животни.

Друга често срещана съставка, хомосалат, може да разстрои нивата на естроген, андроген и прогестерона. Излагането на разстройващи хормоните химикали може да промени самата природа на мъж или жена на хормонално ниво.

Работа с природата и тялото, за да се предпази кожата

Вместо да се нарушават естествените нива на хормоните с блокиращи слънчевите лъчи химикали, най-добре е да се свържем отново с природата и да работим с естествени вещества за защита от слънце. Здравословни масла като екстра върджин зехтин, кокосово масло, масло от жожоба, са все документирани като защитен слънчев фактор. Етерични масла от семена от морков и малина имат значително висок слънцезащитен фактор SPF. Цинков оксид е минерал, слънцезащитен крем, който може да отразява UVA и UVB лъчи. Изключително важно е човек да знае своите ограничения и да намира сянка интуитивно.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Lance Johnson

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×