джинджифил-корен-настърган-купичка

(NaturalNews)

През последните години темата за възпалението става все по-широко проучвана и се разбира повече за това състояние, отколкото в миналото. Медицински изследователи започват да осъзнават точно колко хроничното възпаление на ниско ниво може да засяга тялото и започват да го свързват не само с артрит и възпалителни заболявания на червата, но и като заподозрян виновник за диабет, сърдечни заболявания и дори рак.

И, разбира се, възпалението е водеща причина за хронична болка и кара милиони хора да търсят помощ от хапчета без предписание или болкоуспокояващи с рецепта всяка година, които имат нежелани, понякога много сериозни странични ефекти. За щастие, има естествени алтернативи, които помагат както с облекчаване на болката, така и с намаляване на възпалението. Те са обсъдени по-долу, и е дадена рецепта, която впряга силата на джинджифил и куркума, за да се осигури безопасно и ефективно облекчение.

Още за куркумата и джинджифила

Куркумата и джинджифилът са „братовчеди“, ботанически казано, така че не е чудно, че споделят някои от същите високо ценени качества. И двете имат дълга история на употреба като лекарствени продукти, особено в лечебните традиции на Индия и Китай, където са били използвани в продължение на хиляди години. Западът обаче започва да наваксва и осъзнава какви наистина терапевтични сили са тези две подправки.

Активните съединения в тези подправки (гингероли в джинджифила, куркумин в куркумата) имат мощни противовъзпалителни и аналгетични свойства и често се предписват от практикуващите естествено здраве за облекчаване на симптомите, свързани с ревматоиден или остеоартрит. Използването на тези подправки може да намали болки в ставите и да увеличи гъвкавостта и мобилността на хората с тези състояния. Те са доказани и като ефективни за облекчаване на болката и възпалението от някои храносмилателни разстройства като улцерозен колит.

Докато джинджифил и куркума могат да се използват в прахообразна форма, много практикуващи смятат, че е най-добре, ако се използва свежият корен. По-долу е рецепта за чай, която съчетава тези две мощни билки в един много ефективен и вкусен, облекчаващ болка и възпаление чай.

Рецепта за чай с куркума и джинджифил

Съставки:

1 чаша вода
1 чаша прясно настърган корен от джинджифил
1 чаша прясно настърган корен куркума
Мед за вкус
Резен лимон
Щипка черен пипер
1 супена лъжица кокосово масло

Упътвания:

В малка тенджера заврете вода, добавете джинджифила и корена куркума, а след това оставете да къкри за 10-15 минути. Прецедете, след това добавете мед на вкус и резен лимон. Също така добавете кокосовото масло и щипка черен пипер, двете от които ще направят куркумата по-лесно усвоима и ще максимизират ползите ѝ за здравето.

Този чай се прави невероятно лесно и ползите му също са доста невероятни. За тези, които страдат от хронични възпалителни заболявания като ревматоиден или остеоартрит, синдром на поликистозните яйчници или възпалително заболяване на червата, например, този чай е добре да се използва, поради начина, по който може да помогне за намаляване на възпалението (болката) в цялото тяло. Фактът, че този чай е не само вкусен, но предлага и редица други ползи, освен контрол на болката, е просто черешката на тортата!

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr.Sofiya

By admin

One thought on “Чай куркума-джинджифил – мощно противовъзпалително лекарство за облекчаване на болката”
  1. Мисля че е направена грешка! Чаша вода,чаша джинджифил и чаша куркума? Може би в литър вода!
    Чаша вода 300 мл.кафена лъжичка джинджифил,к.л.куркума и т.н.
    Благодаря,рецептата е наистина хубава,но с корекцията!

Напиши коментар

Добави обява

×
×