Четири приятни начина да останате млади

Твърде често неща, които на пръв поглед изглеждат маловажни, всъщност имат огромно значение. В тази статия ще ви запознаем с четири лесни начина да запазите не само младостта, но и здравето си.

1) Правете (безопасен) секс често

Изследвания са показали, че сексът два или повече пъти на седмица може значително да намали риска от инфаркт и инсулт. Жените, които следват това правило живеят по-дълго и имат по-щастлив живот. Това е страхотно упражнение и повишава настроението ви по естествен път. Доказано е също и че помага при болка и облекчава стреса. Д-р Ричард Майекс, невролог от Колумбийския университет отбелязва: “Превърнете секса в ежедневна рутинна тренировка най-малко по 10 минути. Това може да намали наполовина рисковете от деменция.  

2) Яжте повече мазнини

Добри мазнини! Омега-3 мастните киселини намаляват бръчките, поддържат здравината на костите и поддържат ставите гъвкави. Има 27 уникални аминокиселини и ние научаваме все повече за техните силни лечебни свойства. Пролин, намерен силно концентриран във фитопланктон, дава на тялото ни способността да възстановява всички фиброзни тъкани, като сухожилия, връзки и хрущяли много бързо. Да останеш гъвкав и подвижен означава да останеш активен. Омега-3 са също кредитирани затова, че добавят естествен тласък на енергия. Омега-3 трябва да бъдат допълнени от здравословен източник, ако не консумирате по 2 грама дневно.

3) Пийте червено вино

Пийте за вашето здраве (в умерени количества)! Вещество, открито в люспите на гроздето намалява проблемите при диабет и черен дроб. Това води до значително намаляване на смъртните случаи, свързани със затлъстяването. Изследователите са установили, че ресвератрол, хранителното вещество намерено в гроздето, има невероятни ползи за здравето. В допълнение към защитата на тялото, ново проучване на Джон Хопкинс установява, че процианините, намерени в червените винени семена, намаляват артериалното запушване и смъртността от сърдечно-съдови заболявания. 

4) Смейте се

Ходили ли сте на театър или кино тази седмица? Ако не, то сте пропуснали една чудесна възможност да останете млади. Казват, че “Смехът е най-доброто лекарство”, но смехът е само началото. Смехът освобождава ендорфини, намалява стреса, стимулира имунната система и предпазва сърцето. Подобрява функцията на кръвоносните съдове и увеличава притока на кръв, което ще помогне за предотвратяване на инфаркт и много други сърдечно-съдови проблеми.

Автор:  Jordan Markuson

Източник: http://blogs.naturalnews.com/4-fun-ways-to-stay-young/

Превод от английски на българскиВашият коментар