Шест витамина, чийто прием трябва да обмислите

В един идеален свят всички необходими витамини и хранителни вещества ще дойдат от храните, които ядем. За съжаление, със забързано ежедневие, лесен достъп до непитателна храна и изобилие от здравословни проблеми, което намалява усвояването на хранителни вещества, много от нас трябва да допълват диетите си с витамини. Трябва да направите всичко възможно да ядете питателни храни, но има няколко витамини, които могат да ви помогнат с всички недостици, така че тялото ви да е по-здраво и по-добре защитено срещу заболявания.

Витамин В комплекс

Представлява комплекс от витамини B , обикновено включва B2 (рибофлавин), В3 (ниацин) и B9 (фолиева киселина). Рибофлавин и ниацин са важни в процеса на изготвяне на енергия в клетките, както и в подкрепа на надбъбречното здраве и метаболизма. Фолиевата киселина е от решаващо значение за човешкото развитие и нерви или здравето на мозъка. Фолиевата киселина може да бъде от полза за бременни жени, защото е полезна за човешкото развитие и растеж.

Витамин С

Този витамин е много важен за много от функциите на тялото ви. Въпреки че е широко популярнен за повишаване на имунната система, когато страдате от настинка, има много други ползи освен тази. Хора, с железни недостатъци, често се обръщат към витамин C, защото той помага за усвояване на желязото. Освен това, този витамин помага за регенерация на тъканите в тялото.

Калций

Калцият е критичен компонент за поддържане на силата и здравето на вашите зъби и кости. Също така е много важно за здравето на нашето сърце, регулиране на кръвното налягане и поддържа правилното съсирване. Ако не пиете мляко или не консумирате други храни, които осигуряват високи нива на калций, то калций витамин ще ви предпази от проблеми със зъбите или лесно счупване на костите.

Витамин А

Витамин А (ретинол) играе важна роля в развитието на много системи в организма. Той може да помогне за стимулиране на имунната система, поддържа визуаленото здраве и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Според Центъра за Дентално здраве, Витамин А е от съществено значение за насърчаване на здрави венци и нормален растеж на зъбите. Трудно се набавя само от хранителни вещества, дори и при една пълноценна и здравословна диета.

Омега 3 мастни киселини

Омега-3 (DHA и EPA) са невероятно важни за намаление на възпалението, насърчаване здравето на очите и на сърцето, както и неврологичното здраве. Те са незаменими мастни киселини и ние трябва да ги вземаме като добавка или чрез храната си, защото тялото ни не може да ги направи самостоятелно. Увеличаването на консумацията на риба ще ви осигури здравословни масла, обаче се препоръчва и Омега-3 добавка.

Витамин D

Витамин D се произвежда от тялото, но въпреки това много хора се нуждаят от добавки. Това може да помогне за осигуряване необходимите нива на калций и фосфор в кръвта. Тъй като витамин D помага при усвояването на калций, той насърчава здрави кости и зъби. Показано е, че засилва имунитета, намалява автоимунни заболявания и предпазва срещу хипертония, псориазис, костни фрактури и дори рак.

Имайте предвид, че не всички витамини са създадени равни. Някои от тях са с по-високо качество, някои от тях са получени от цели хранителни източници, други са синтетични, а други не разполагат с необходимото количество, за да се поддържа необходимото ниво. При пазаруване за витамини, уверете се, че сте се информирали относно точното дневно количество за вашите специфични нужди.

Автор:  Dixie Somers

Източник: http://blogs.naturalnews.com/vitamin-day-six-daily-vitamins-consider-taking/Един коментар на Шест витамина, чийто прием трябва да обмислите

  1. Maria Boicheva каза:

    Едно пакетче само, а цяло вълшебство! Заслужавате да знаете! 🙂 AGEL MIN – натурално, ефективно, лесно и вкусно! <3

Вашият коментар