(NaturalNews)

Киселините са широко разпространено състояние, възникващо, когато човек има киселинен рефлукс. Киселинен рефлукс се получава, когато стомашната киселина, смесена частично със смляна храна или течности се придвижва в гърлото и хранопровода на човек, причинявайки дразнене.

Само в Америка над 60 милиона души се оплакват от симптоми на стомашни киселини, най-малко веднъж седмично. Въпреки че страдането от стомашни киселини от време на време, обикновено  не е причина за безпокойство, дългосрочните случаи могат да доведат до нарушения на храносмилателната система. Независимо от честотата, има естествени начини да се намери облекчение от това общо здравословно състояние.

1. Дъвчете дъвки

Когато се дъвче дъвка се произвежда повече слюнка. Тази слюнка е алкална, като може да помогне за неутрализирането на киселините от храните, които се връщат и по този начин намаля изгарящото усещане, което често е един от най-неприятните симптоми на киселините в стомаха. Търсете дъвки без аспартам.

2. Вземете чаша вода

Вместо да посягат към общи лекарства за язва, пациенти в едно неотдавнашно гръцко проучване, които са пили по чаша вода, когато са имали киселини, са изпитали облекчение много по-бързо. Пиенето на вода помага за повишаване  нивото на рН в организма, намалявайки симптомите на стомашните киселини.

3. Установете добра поза

Ако стоите прегърбени, стомаха се притиска, като се намалява размера на пространството за неговото съдържание и се оказва натиск върху него. Други начини да се помогне на стомаха, давайки му свободно пространство, за да смила храната, включват спане върху дясната или лявата страна, но не и стомаха. Повдигането на главата и раменете също изглежда, че помага на хората да намалят ефектите на киселините в стомаха.

4. Дишайте дълбоко и често

Дълбокото дишане е изтъквано като начин за успокояване на нервите. Въпреки това, то е ефективно също и за намаляване на поглъщаното количеството въздух. В допълнение, дълбокото дишане може да помогне за укрепване на мускулите, обграждащи сфинктера, който се намира в долната част на хранопровода. Това може да бъде инструмент за намаляване на симптомите на киселинен рефлукс. Тази техника е бърза и лесна да се направи и може да се извършва на всяко място, по всяко време.

5. Поправяне на диетата

Има множество храни, които са известни с предизвикането на киселини. Някои от тези храни и напитки включват месо, кафе, шоколад, млечни продукти, пикантни храни, киселинни храни и газирани напитки. Избягването на тези храни може значително да намали вероятността от стомашни киселини.

6. Консумиране на високо протеинови ястия

Консумирането на ястия, които имат високи нива на протеини, са доказани, че са ефективни при повишаване на натиска на сфинктера, който се намира в хранопровода. Това може да помогне да го накара да издържа по-лесно на киселинния рефлукс. Мазните храни, обаче, имат обратен ефект и могат да увеличат вероятността от стомашни киселини.

Правенето на прости промени в ежедневните навици, като хранене, спане и дишане, може да помогне за намаляване на появата на киселини в стомаха.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Mayimina

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×