Шокиращи открития в ново проучване за ГМО: Ужасяващи тумори при плъхове, хранени ГМО царевица, 70% от женските умират преждевременно

Консумирането на генно-модифицирана царевица, както и на следи, останали от химически торове на „Монсанто“ Раундъп, причиняват развитието на ужасни тумори, увреждане на органите, както и преждевременна смърт при плъхове. Това е заключението от  шокиращо ново проучване, което изследва  дългосрочните ефекти от генетично-модифицирана царевица на Монсанто.

Проучването се счита за „най-задълбочено проучване, публикувано някога относно здравните ефекти от ГМО храни и хербицида Раундъп върху плъхове „. Новини от ужасяващи констатации се разпространяват  като горски пожар в интернет, дори с масмедиите, които на пръв поглед са в шок от снимките на плъхове с няколко гротескни тумори … тумори толкова големи, че дори плъховете имали затруднено дишане в някои случаи. ГМО може да се счита новият талидомид (успокоително средство, причиняващо деформация на крайниците на зародиша на бременна жена).

Rat-Tumor-Monsanto-GMO-Cancer-Study-3-Wide

Това е първото по рода си проучване с цел откриване на  дългосрочните  ефекти от консумирането на ГМО, ръководено е от Жил-Ерик Сералини от Университета на Каен (Gilles-Eric Seralini of the University of Caen). Може би се чудите защо такива проучвания не са били  проведени  преди ГМО царевицата да е  одобрена  за широко използване от USDA (Американски Департамент по Агрикултура) и FDA (Асоциацията за храните и лекарствата), но такава е силата на корпоративното лобиране и корпоративната алчност.

Изследването е публикувано в Food & Chemical Toxicology Journal и е  представено по време на пресконференция в Лондон.

Rat-Tumor-Monsanto-GMO-Cancer-Study-225-v1

Ето и някои от шокиращите констатации от проучването:

 • До 50% от мъжките и 70% от женските плъхове умират преждевременно.
 • Плъхове, които пият малки количества на Раундъп (на нива законно разрешени във водоснабдяването) имат от  200% до 300% увеличение в големи тумори.
 • Плъхове, хранени с ГМО царевица и следи от Раундъп в нея,  получили  тежко увреждане на органите, включително увреждане на черния дроб и бъбреците.
 • При проучването тези плъхове са хранени с  NK603, сорта „Монсанто“ на ГМО царевица, която се отглежда в цяла Северна Америка и е широко разпространена за храна на животни и хора. Това е същата царевица, която е във вашите царевични зърнени закуски, царевични питки и царевични снаксове и чипсове. Daily Mail публикува няколко реакции от проучването: Френският заместник-председател на Комисията на Европейския парламент за селското стопанство Жозе Бове е  известен като яростен противник на ГМО. Той призова за незабавно спиране на отглеждането на ГМО култури в ЕС,  както и за спиране на  вноса на генно модифицирани култури. „Това проучване показва, че най-накрая сме прави и, че е наложително бързо да се преразгледат всички процедури свързани с ГМО културите“, казва той в изявление. В националните и европейските агенции за сигурност на храните трябва да се извършат нови изследвания, финансирани с публични средства, за да гарантират здравословна храна за европейските потребители“.(http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2205509/Fresh-fears-GM…)

  Прочетете извадка от проучването

  Проучването е озаглавено „Сравнение на последиците от три вида генетично модифицирани сортове  царевица  върху  здравето   на бозайници .“ Резюме на самото проучване може да намерите в сайта на интернационалния весник за биологична наука
  http://www.biolsci.org/v05p0706.htm
  Нашият анализ показва ясно за три нови  ГМО странични ефекти, свързани с консумацията на ГМО царевица. Тези ефекти са както дозо-зависими ,   така и полово-зависими. Ефекти са били свързани най-вече с бъбреците и черния дроб. Други ефекти са забелязани  в сърцето, надбъбречните жлези, далака и хемопоетичната система. Ние стигаме до извода, че информацията от проучването показва за токсикация на черния дроб, вероятно причиненена от новите пестициди, които са специфични за всеки отделен вид  ГМО  царевица.

Ето и няколко цитати от изследователите:

„Това изследване показва необичайно количество тумори, развиващи се рано и по-агресивно – предимно при женските животни. Шокиран съм от изключително негативното влияние върху здравето.“ – Dr Michael Antoniou, молекулярен биолог, Колеж Кингс в Лондон (King’s College London).

„Може да се очаква, че консумацията на ГМ царевица и торовете Раундъп(Roundup), влиаят сериозно на човешкото здраве.“ – Dr Antoniou.

„Това е първият път на изпробване за дълъг период хранене и изследване на действието на ГМ царевица или торовете Раундъп(Roundup) или пък комбинация от двете и резултатите са много сериозни. При мъжките плъхове се наблюдават смущения в бъбреците и черния дроб, включително тумори и дори по-обезпокояващо, при женските плъхове, се появяват тумори на млечните жлези на нива, които са много обезпокояващи; над 80 процента от женските плъхове развиват тези тумори до края на изследването.“ – Патрик Холден(Patrick Holden), Директор, Sustainable Food Trust.

Разпространявайте: ГМО са токсични!

Споделяйте тази история в социалните мрежи като Facebook, публикувайте.

Автор: Mike Adams

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

One thought on “Шокиращи открития в ново проучване за ГМО”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *