Ново изследване показва, че пушенето на електронни цигари може да е е много по-безопасно от тютюна, когато става въпрос за здравето на устната кухина. Хората твърдят, че електронната цигара може да намали вредите, които тютюневите цигари причиняват. Тази теория, обаче има много дупки.

Какво са електроните цигари?

Електронните цигари са работещи на батерии електронни устройства, които осигуряват начин да получите никотина. Никотинът е пристрастяваща субстанция, която се намира в тютюна. Е-цигарите позволяват инхалиране на никотин. Те работят чрез нагряване на течност, съдържаща никотин, аромати и други химикали, и превръщането на тази течност в пара.

Ново проучване, проведено от д-р Шен Ху

Редица проучвания показват, че електронните цигари не са толкова вредни като конвенционалните цигари. Нови прочвания, обаче открили, че електронните цигари съдържат токсични вещества и нано-частици, които могат да убият най-горния слой на клетките на кожата в устната кухина зад зъбите и венците.

Изследователите – водени от д-р Шен Ху, доцент по орална биология в Университета на Калифорния, Лос Анджелис (UCLA) – са стигнали до това заключение чрез анализиране на ефектите на парата от електронната цигара върху клетъчни култури, в лабораторни тестове.

Как парата влияе на здравето на устата

Вдишването на нагряти химикали, включително течния никотин, не биха били добри за вас.

Парите съдържат токсични вещества и частици, които увреждат клетките на кожата.
Изложението на тези пари намалява естествените защитни сили на антиоксиданта глутатион в тялото.
Учените казват, че парата може да доведе до повишен риск от рак на устната кухина.

Заключение:

„При оценката на въздействието на парата от електронната цигара върху клетъчни култури от устната кухина, изследователите са открили, че парата намалява нивата на глутатион в клетките,  важен антиоксидант, който ги предпазва от увреждане. В резултат на парата на електронна цигара са унищожени около 85% от клетките. “

Веществото директно убива клетките на дихателните пътища и отслабва имунната система, открили още учените.

Автор: mcshane

Източник: http://blogs.naturalnews.com/shocking-study-e-cigarette-vapor-kills-85-cells-mouth/

Напиши коментар

Добави обява

×
×