(NaturalNews)

Представете си използването на шоколад за реминерализация на емайла на зъбите като в същото време се обезкуражават кухините. Звучи прекалено хубаво, за да е истина? Изследовател в Университета Тулейн се доближава до нетоксичен екстракт от шоколад, който превъзхожда флуорида. Като се имат предвид опасностите, свързани с флуорида, както и присъствието му в търговските пасти за зъби, базираната на шоколад подмяна предлага вкусно решение.

Отрова на върха на четката за зъби

Флуоридът се е критикувал през годините – и с право. Намиращ се в пастите за зъби, както и във водоснабдяването на различни места, този индустриален отпадък е класифициран като „най-вредният замърсител за околната среда на Студената Война“ от автора Кристофър Брайсън, който е написал Флуоридната Измама (The Fluoride Deception). Свързан с намалена щитовидната жлеза и бъбречна функция, безплодие, понижена интелигентност, сърдечно-съдови заболявания, слаби кости и повишен риск от рак, флуоридът е изключително вреден. Освен това, Мрежата за Действие с Флуора обръща внимание на факта, че „само един … грам от флуоридна паста за зъби (една ивица паста върху четка с нормален размер) е достатъчен, за да предизвика остра флуоридна токсичност при двегодишно дете (например, гадене, повръщане, главоболие, диария). „За щастие, имаме алтернативи за тази токсична лудост – в изненадващата форма на шоколад.“

Храна на боговете, благодат за зъбите

Арман Садегпур, докторант в Университета Тулейн, открил малко вероятен играч в борбата срещу кариес – екстракт, получен от какаови зърна. Използвайки отломки от човешки кътници, той нанася или флуорид или екстракт от какао. След това зъбите се поставят в специализирана машина, която притиска вдлъбнатина във всеки зъб. Дълбочината на натискане показва твърдостта на емайла. Садегпур отбелязва, че зъбите, лекувани с екстракт от какао са по-устойчиви, отколкото тези, при които се използва флуорид.

Във втория тест, всеки зъб се оставя една нощ в разтвора от флуорид или екстракта от какао. На следващия ден, Садегпур излага повърхността на зъба на силна киселина в продължение на 10 минути. Когато измерва количеството на калций, което изтекло в киселината, той открил, че зъбите, напоени с екстракт от какао са загубили 8 на сто по-малко калций, отколкото техните флуоридни колеги.

Според прессъобщение от университета „Екстрактът бял кристален прах, чийто химически състав е подобен на кофеина, помага за втвърдяването на зъбния емайл, което прави потребителите по-малко податливи на кариеси. Екстрактът от какао може да предложи първата голяма иновация за търговски пасти за зъби, откакто производителите са започнали добавянето на флуорид в пастите за зъби през 1914 година.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *