(NaturalNews)

„Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен“. Тази поговорка е остаряла, но сега отново става уместна. Няколко проучвания са преразглеждали здравните стойности на биологично активните съединения в ябълките. Сега е открито, че небиоактивните съединения балансират микрофлората на червата като пребиотици.

Проучването, проведено от Отдела за хранителни науки на Университета Вашингтон Стейт е наблюдавало, че ябълките съдържат несмилаеми съединения, които създават фекални микробни баланси при затлъстели мишки, които дублират микробния баланс на по-слаби, по-здрави мишки.

Всички ябълки съдържат тези несмилаеми съединения, които преминават през стомашно-чревния (GI) тракт непроменени и не се метаболизират от организма, което им позволява да отиват в червата непокътнати, където най-накрая ферментират и помагат за създаване на повече пробиотични бактерии в дебелото черво. Връзката на затлъстяването в сравнение с нормалното е очевидна.

Няколко вида ябълки са използвани с мишките, за да се определи дали е имало различия във влиянията на несмилаемите съединения върхо дебелите им черва – чревно микробния баланс. Сортовете проучени ябълки са: Бребърн, Фуджи, Гала, Златна превъзходна, Макинтош, Грени Смит и Червена превъзходна.

Ябълките Грени Смит са спечелили този конкурс за фекален (на дебелото черво) микробен баланс. Въпреки че въпросът за затлъстяването е бил директно адресиран, това което учените искат да „проучват допълнително“ са медицински усложнения,  свързани с превенции срещу  диабет и възпаление и основната причина за много автоимунни заболявания.

Но както повечето от нас вече знаят, ябълките могат да помогнат за намаляване на възпалението, няма какво да чакаме. Само не трябва да се забравя следното:

Ябълките трябва да бъдат органични

Ябълките, които не са органични са сред най-силно пръсканите продукти. Те са в мръсната дузина на Работната група за опазване на околната среда. Ако познавате собственик на местна ябълкова градина, който не пръска своите дървета и не слага хербициди в почвата, но не е „биологично сертифициран“, можете да получите по-добра сделка от него. Но дали този източник ще осигурява ябълките Грени Смит?

Може би сте чели или чували, че органичните ябълки се пръскат с антибиотици, за да се противопоставят на бактерия във въздуха, която причинява „огнен пригор“, който отговаря на името си, като се разпространява бързо и оставя дървета да изглеждат като обгорени в рамките на няколко дни, като че е имало пожар.

Твърди се , че пръскането на антибиотик се случва, когато ябълките цъфтят, преди да се появят самите ябълки. Съгласно Агенцията за Околната Среда (EPA) остатъкът върху ябълките, ако има такъв е изключително незначителен. Е, добре, да имаме едно наум.

От 2002 г. насам американското министерство на земеделието е разрешило използването на тетрациклин и стрептомицин от органичните производители за борба с бактериите, които причиняват огнен пригор. Не всички производители на ябълки използват антибиотици. Според института Cornucopia, 56 процента не го правят, най-вече, за да се даде възможност за износ в области, които забраняват употребата на антибиотици върху продукцията.

Производителите на органични ябълки и круши пръскат по-малко антибиотици в сравнение с конвенционалните производители. А някои органични производители твърдят, че не искат да се занимават с органичната сертификация и прибягват до обичайните търговски стандарти, ако им е забранено използването на антибиотици, за да се защитят срещу огнения (бактериален) пригор.

Въпреки това, има няколко начини на биологичен контрол, цитирани от американското министерство на земеделието, за да се предотврати огнен пригор. Някои фермери твърдят, че те не работят. Други казват, че вършат работа, но изискват усърдие и са по-скъпи. Но очевидно, канадските и европейски ябълкови градини се справят без да използват антибиотици, за да предотвратят огнен пригор.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

By admin

One thought on “Яденето на органични ябълки е здравословен, естествен начин за отслабване”
  1. Една е за малки деца или за хронично здрави хора 😀 За градските и болните поне по 3 на ден! Поговорката е хубава, но е от съвсем други времена 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *