(NaturalNews)

Затлъстяването е вечен проблем, засягащ хора от всички възрастови групи. Изследване, публикувано в Списание Затлъстяване разкрива предимствата на храненето с бадеми, за загуба на тегло. Това е изненадваща новина, тъй като хората, които се опитват да намалят храната, търсят снаксове, алтернативи, различни от ядките, поради тяхното високо съдържание на мазнини и калории.

Вижте как бадемите могат да ви помогнат да поддържате здравословно тегло

Проучвания, проведени от група учени, водени от Мишел Виен, д-р P.H., R.D., показват, че бадемите могат да помогнат за намаляване на теглото. Изследователите споменават, че бадемите са пълни с хранителни вещества. Добре подхраненото тяло обикновено не жадува за храна. Ако се води нездравословен начин на хранене, мозъкът винаги ще изпраща сигнали за глад на тялото, това води до склонност към преяждане и в крайна сметка увеличаване на теглото.

Редовното ядене на бадеми ще помогне за прекратяване на този цикъл. Бадемите могат ефективно да помогнат за потискане на апетита и за чувство на „наяденост“. Тези ядки съдържат мононенаситени мазнини, протеини и фибри, които допринасят за намаляване на мъките от глада.

Какво съдържат бадемите

Бадемите са богат източник на протеини и мъдра алтернатива на червеното месо и яйцата. Изследвания показват, че  30г бадеми всъщност съдържат почти същия процент на протеин, който се съдържа в месото. Това, което прави бадемите по-здравословна алтернатива от месото е високото съдържание на фибри. Фиброзните храни могат ефективно да предотвратят мазнините и калориите, да се абсорбират в тялото. Виен казва, че фибрите се съединяват с мазнините, като по този начин пречат за достигането им до чревната стена и биват прочиствани навън.

Бадемите съдържат олеинова киселина – мононенаситена мазнина. Обикновено се намира в зехтина и е от огромен принос за намаляване на холестеролните нива в организма. Проучвания, проведени в Университета на Торонто показват, че хора, които ядат най-малко 30 грама бадеми всеки ден, имат драстично намалени нива на LDL (липопротеин с ниска плътност или „лошия холестерол“) холестерол. Това ще намали риска от появяването на състояния, свързани със сърцето.

Ядките, особено бадемите, са богати на витамин Е, който има антиоксидантни свойства, играещи ключова роля за предотвратяване на появата на сърдечни заболявания. 30г бадеми дневно осигуряват около 40% от дневната нужда на организма от витамин Е.

Има и изследвания, които потвърждават как бадемите могат да помогнат за защита на организма от развитие на рак. Фитохимикалите, намиращи се в ядките, са биологично активни съединения, които ефективно предотвратяват образуването на тумори.

Намаляване на теглото

С многото активни съставки, които имат тези ядки, те са доказани, че осигуряват и други ползи за здравето, различни от най-познатите ползи на бадемите за отслабване.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *