Храненето с правилни храни може да подобри регенерацията на клетките. Тялото има милиарди клетки. Кожните клетки се сменят на всеки 30 дни, а червените кръвни клетки се заменят след четири месеца. Клетките в тънките черва се подновяват след няколко дни.

Яденето на алкални храни ще направи новите клетки жизнени, по-силни и по-здрави. В резултат на това, имунната ви система ще се засили и ще имате по-нисък риск от хронични заболявания.

Известно е, че възпалението може да възпрепятства регенерацията на клетките. За щастие, храните описани по-долу, имат противовъзпалителни свойства.

Алкални храни за регенерация на клетките

1. Сливи: сливите имат високи количества антиоксиданти, които ще помогнат за намаляване на възпалението. Изследванията показват, че сливите могат да инхибират образуването на тумори.

2. Канталуп (пъпеш): този плод съдържа фитохимикали и бета-каротин, които спомагат за премахване на токсините в организма. Също така е доказано, че те насърчават производството на бели кръвни клетки, като по този начин укрепват имунната система.

3. Ачиоте: тази храна съдържа естествен оцветител на храната, наречен Норбиксин. Норбиксинът има много силни антиоксидантни свойства. Той също има анти-мутагенни свойства, които пазят клетките здрави. Трябва да отбележим, че естествените оцветители в храните играят важна роля в регенерацията. Яжте други цветни храни като сладки картофи и моркови.

5. Риган: доказано е, че маслото от риган стимулира производството на бели кръвни клетки, което означава, че ще има по-малък риск от заболявания. То също има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

6. Гравиола: знаете ли, че листата от гравиола убиват раковите клетки? А плодът може да почисти здравите клетки и увеличи броя на белите кръвни клетки. Също помага и за премахване на токсините в клетките.

7. Банан: бананите имат високи количества на мед и желязо. Това ще спомогне за увеличаване на производството на червени кръвни клетки.

8. Див ориз: в него има съединения, които насърчават производството на колаген. Което означава, че ще помогне за регенериране на клетките на кожата. Също така е доказано, че може да помогне в производството на бели кръвни клетки.

9. Морска сол: морската сол премахва излишната киселина в организма и помага да се поддържа нивото на рН балансирано.

10. Уакаме (водорасли): тази храна съдържа фукоксантин, съединение, което предотвратява натрупване на мазнини в клетките. За съжаление, повечето зеленчуци не притежават това съединение.

 

Автор:  Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-alkaline-foods-repair-renew-cells/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *