Много антивирусни храни могат да ви помогнат при вирусни инфекции, особено при обикновена настинка и грип. Тези храни са богати на няколко основни хранителни вещества, за да дадат тласък на имунната система да се бори срещу инфекции.

Например, лимонът се използва като средство при простуда и грип. Доказано е, че цитрусовите плодове съдържат 15 различни антивирусни съединения. За това е препоръчително да се консумира пресен лимонов сок в сезона на грипа, тъй като е най-добрият източник на антивирусни вещества, както и витамин С.

Други храни, които съдържат известни антивирусни съединения:

Концентрация на антивирусна активност в части на милион:

2) Орехи  – 1,375,300 (4 съединения)
3) Нар – 752,000 (2 съединения)
4) Кокосов орех – 739,884 (4 съединения)
5) Чаени листа – 714,946 (18 съединения)

Още храни, които имат силни антивирусни свойства:

6) Гъби Шийтаке

Това е един от най-добрите източници, който е зареден с ценни хранителни вещества и високи антивирусни свойства. Въз основа на изследвания, шийтаке гъбите имат най-малко 11 идентифицирани съединения, които имат способността да инхибират вирусната репликация в здравите клетки.

7) Чесън

Чесънът е силно препоръчителна храна, която предпазва от настинки и грипни вируси. Редовното консумиране на чесън може да намали риска от настинка с почти 64%. Може също да помогне за съкращаване на продължителността на симптомите, когато вече сте заразени.

8) Астрагал

Тази билка е популярна, често използвана в пилешка супа в Китай, която има добри антивирусни свойства. Домашната пилешка супа, този традиционен домашен лек за обикновена настинка и грип, помага.

9) Ябълков оцет

Ябълковият оцет има добро антивирусно, антигъбично, антисептично и антибактериално действие. Доказано е, че убива 98% от всички микроби и дори има способност да убиват раковите клетки. Добавете 2 супени лъжици ябълков оцет и 1 супена лъжица мед в чаша вода. Пие се два пъти на ден за облекчаване на симптомите на простуда и грип.

10) Водорасли

И  суровите и изсушените морски водорасли са с отлични антивирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Това е един от най-добрите растителни източници на калций, както и други важни минерали, включително йод, желязо, магнезий.

 

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-anti-viral-foods-will-keep-healthy-year-round/

Напиши коментар

Добави обява

×
×