Знаете ли, че повечето от нещата, които се прилагат върху кожата ви се абсорбират в тялото? А знаете ли, че има над 10 000 съставки в продуктите за грижа за кожата?

Химикалите в тези продукти са заподозрени, че допринасят за нарастващите случаи на рак. Така че може да искате да ги избегне за по-малък риск от рак. Тук са 10 често срещани продукти, които трябва да се избягват.

1. Овлажняващи кремове

Тези кремове предизвикват нежелани странични ефекти като дразнене, оклузивен фоликулит и алергии. Но най-лошото е, че може да увеличат риска от рак на кожата. Изследователите казват, че минералните масла са виновни за това. Избирайте природни и биологични кожни овлажнители като кокосово масло.

2. Изсветляващи кожата кремове

Повечето кремове имат излишък (опасни) количества живак. Добра алтернатива е диамантен пилинг в най-близкия спа.

3. Слънцезащитни кремове

Изследване казва, че слънцезащитните продукти, които съдържат ретинил палмитат може да предизвикат кожни тумори. В действителност, повечето слънцезащитни продукти вредят на кожата, вместо да я защитават.

Най-добрият вариант е слънцезащитен крем с цинк. Не забравяйте, че умереното излагане на слънце ще ви даде витамин D и може дори и по-нисък риск от рак на кожата.

4. Спирала за мигли

Повечето спирали съдържат химикали, които могат да причинят рак, независимо от това дали са евтини или скъпи. Уверете се, че купувате биологични и без аромат такива. Не ги използвайте за повече от 6 месеца.

5. Дезодоранти

Дезодорантите могат да повлияят на нашите хормони, кожата и метаболитната система. Повечето от техните съставки са свързани с рак. Най-добрият вариант е да се направи домашен дезодорант като се използват органични съставки или се закупи такъв.

6. Талк на прах

Една от основните съставки на талк е магнезиев силикат, който повечето пъти е замърсен и увеличава риска от рак на яйчниците. Използвайте органичен прах.

7. Паста за зъби

Пастите за зъби съдържат пропилен, флуорид, захарин, оцветители и натриев лаурил сулфат – всички, които са били свързани с рак. Уверете се, че купувате паста за зъби, която не съдържа химикали и флуорид.

8. Червила

Червилата съдържат много токсини, които могат да нарушат здравето ви. Те включват олово, катран, петролни дестилати и много други.

9. Бензоил пероксид

Проучванията показват, че използването на бензоил пероксид за лечение на акне и кожно омазняване може да увеличи риска от кожни тумори. Органично етерично масло от лимон е по-безопасна и ефективна алтернатива.

10. Лак за коса

Някои от химикалите в лаковете за коса може да имат отрицателни странични ефекти върху дробовете ни. Потърсете органични продукти за коса, за предпочитане не спрейове.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-cancer-causing-products-use-body-every-morning/

One thought on “10 канцерогенни продукта, които използвате всяка сутрин”

Напиши коментар

Добави обява

×
×