(NaturalNews)

Астмата е възпалително състояние на белите дробове, което засяга грубо 25 милиона Американци; астмата е едно от най-честите дължащи се на алергиите имунни болести на нашите времена. Но един живот, белязан от чести и неочаквани пристъпи на астма, не трябва да се превръща в норма, особено ако страдащите от астма направят съзнателни усилия, да включат анти-астма супер храни в тяхната нормална диета. Тук ще изброим 10 суперхрани, помагащи по естествен начин за борбата с астмата:

1) Авокадо. Това е плодът с най-голямо съдържание на L-глутатион, за който се знае; авокадото е отлична храна против астмата, която помага за предпазването на клетките срещу вредата от свободните радикали и  детоксикация на организма от замърсители и други вредни вещества. Широко познато като „експерт“ антиоксидант, даващо възможност на всички други антиоксиданти да функционират. L-глутатиона в авокадото помага систематично за потушаване на възпаленията и възстановява здравето на червата, процес, който от своя страна помага за предотвратяване на предпоставките за астма.

2) Кейл. „Къдраво зеле (Brassica oleracea acephala)“ Отличен източник на естествен витамин C; кейлът притежава уникални способности да блокира свободните радикали отговорни за свиването на меките мускули в дихателните пътища. Също така е богат източник на бета-каротен, мощен антиоксидант фитохимикал, способен да облекчава съществуваща вече астма или да предотвратява формирането на бъдещи такива.

3) Спанак. Проучване включващо 68,535 жени участници показва, че висок прием на спанак е директно свързан с понижен риск от астма. Това може да се дължи на факта, че спанакът е с високо съдържание на витамин C, бета каротен, витамин E, и магнезий. Магнезиев недостатък е често срещан при хора с астма, при спешни случаи венозни системи от магнезий помагат за спирането на астматични пристъпи. Спанакът е богат на калий, дефицитът на калий също изостря симптомите на астма.

4) Банан. Един банан на ден може да държи астмата на страна, според проучване от 2011, проведено от изследователи във Великобритания от колежа в Лондон (Imperial College London) показва, че децата, които ядат само по един банан на ден, намалят риска  за развитие на астматични симптоми като хрипове с около 34 процента. Бананите са натурално с високо съдържание на фибри, което може да помогне за предотвратяване на респираторни заболявания и образуване на астма.

5) Вода. Дехидратация е истинската причина за астматичните симптоми на много от хората, диагностицирани с астма. Всъщност, според експерта по водата Dr. Fereydoon Batmanghelidj, някои от симптомите, клацифицирани като астма, са всъщност, тялото нуждаещо се от повече вода. Така, че освен ако не сте алергични към вода, определено си заслужава да се пие повечко чиста вода без флуорид, за да се предотврати развитието на симптоми на астма.

6) Джинджифил. Зареден с противовъзпалителни хранителни вещества, които проникват в цялото тяло; коренът джинджифил е силна анти-астма билка, която, някои хора казват, е по добра от антихистаминни лекарства като Benadryl в почистването на дихателните пътища и спиране на възпаления. Най-добрата част за джинджифила е, че няма странични ефекти, което означава, че можете да го добавите във всекидневните храни и напитки за по-добро здраве.

7) Куркума. Възпалението, отговорно за отока на белите дробове и свиването на дихателните пътища по време на астматичен пристъп, не може да се мери с куркума. Активната съставка на куркума се оказва една от най-мощните противовъзпалителни съществуващи хранителни вещества. Куркума е мощно оръжие против симптомите на астмата, защото спомага за разширяване на кръвоносните съдове и за отпускане на мускулите.

8) Плод на бъз. Един от най-богатите растителни източници на кверцетин, мощен антиоксидант, бъзът е невероятен плод който подсилва имунната система и помага в борбата с настинки, грип и дихателни заболявания, като астма. Според Университета на Медицинския Център в Мериленд (University of Maryland Medical Center (UMMC)), кверцетин е особено ефективен при блокирането на освободения хистамин и други алергични и възпалителни химикали в тялото, включително и тези, свързани с астма.

9) Ябълка. С подобно високо съдържание на кверцетин; ябълките показват, че осигуряват мощна защита срещу астма. Едно проучване, проведено в Европа показва, че бременните жени, които ядат най-малко четири ябълки седмично, са с 53% по-малка вероятност да родят дете с астма. И същото проучване, което свързва консумирането на банани с по-ниски астма симптоми показва, че децата, които пият ябълков сок са с около 50% по-малка вероятност да развият симптомите на астмата.

10) Семена от Чиа. С високо съдържание на омега-3 мастни киселини, магнезий, и кверцетин. Чиа семената са друга страхотна добавка към вашата анти-астма диета. Омега-3 мастните киселини в семената Чиа са известни за намаляване на възпаленията както при деца, така и възрастни, както и за възстановяване на естествения баланс на липидните стени на клетъчните мембрани. Проучване, включващо дългосрочно използване на омега-3 добавки при астматици потвърждава, че тези хранителни вещества могат да доведат до значително намаляване на симптомите на астмата, особено при тези, които страдат от алергия-астма.

автор: Jonathan Benson

Превод от английски на български

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×