смутита-плодове-зеленчуци

Един от начините за лесно задоволяване на ежедневните ви потребности от хранителни вещества е чрез пиене на смути. Ето 10 суперхрани на прах, които ще повишат хранителната стойност на вашите смутита.

  1. Моринга – тя е богата на хранителни вещества. Много е мощна и дори само около една супена лъжица съдържа хранителните вещества, еквивалентни на една пълна порция зеленчуци. Тя е богата на желязо, калий и витамини А, В6 и С.  Има 17 пъти повече протеин от млякото и е богата на есенциални аминокиселини. Ако добавите този естествен детоксикатор в смутито си, той ще пречисти и подхрани кръвта, костния мозък, мускулните тъкани и мастните тъкани. Моринга премахва свободните радикали в организма, за да предотврати заболяванията. Също така съдържа антиоксидантите кверцетин и хлорогенна киселина. Кверцетинът понижава кръвното налягане, докато хлорогенната киселина балансира нивата на кръвната захар след хранене.
  2. Каму-каму – расте предимно в тропическите гори на Амазония. Една чаена лъжичка каму-каму на прах съдържа 1180% от препоръчителния дневен прием на витамин С. Тя е ефективна билка срещу астма, настинки, глаукома, катаракта, гингивит, хепатит, безплодие, мигрена и остеоартрит. Освен това, той е мощен антиоксидант и поддържа връзки, сухожилия и колаген, намалява възпалението и се бори със стареенето на кожата.
  3. Пшенична трева – тя е над 20 пъти по-плътна, когато става въпрос за хранителни вещества в сравнение с всеки друг зеленчук. Освен това, от 102-те хранителни елемента, открити в храната, 98 от тях могат да бъдат намерени в пшеничната трева. Възстановява алкалността на кръвта, предпазва черния дроб, премахва токсините в тялото, очиства органите и храносмилателния тракт, стимулира обмяната на веществата и намалява кръвното налягане.
  4. Куркума – куркумата съдържа големи количества куркумин, който е богат на противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Това е ефективен лек за хронично възпаление и борба със свободните радикали, предпазва дегенерацията на мозъка. Куркумата също съдържа хранителни вещества, които са от полза за черния дроб и храносмилателната система. Освен това проучванията установиха, че може да потисне растежа, развитието и разпространението на рака на молекулярно ниво.
  5. Shilajit, Шилажит (Мумио) – това е лепкава субстанция, намираща се най-вече в Хималайските скали, която се развива от векове поради бавното разлагане на растенията. Състои се от пресни и модифицирани остатъци от хумус. Съдържа най-малко 85 минерала, което го прави едно от най-хранителните вещества в света. Предотвратява психически и физически стрес, нормализира тялото и забавя стареенето. Също така „съживява“ клетките чрез задвижване на кислород и хранителни вещества в клетката, стимулира имунната система, укрепва костите и подобрява паметта. [Бележка на редактора: Изпробвахме продуктите Шилажит в лабораториите на CWC и открихме, че много от тях съдържат нива на тежки метали, включително олово и арсен. Бъдете изключително предпазливи относно използването на Шилажит.]
  6. Chaga, Чага гъба /Брезова гъба/ – известна в Сибир като „подарък от Бог“ и „гъба на безсмъртието“. Тя съдържа най-високото ниво на антиоксиданти сред всяка друга храна и най-голямо количество супероксид дисмутаза. Тя също така спира растежа на бактериите, намалява болката и възпалението, подпомага здравето на черния дроб и подобрява имунната система.
  7. Глухарче – глухарчетата поддържат черния дроб и панкреаса, като филтрират токсините и отпадъците от кръвта. Те са и мощен антиоксидант, който подпомага почистването на стомашно-чревния тракт. Освен това, предотвратяват рака, като карат раковите клетки да се „самоубиват“, без да навреждат на здравите клетки.
  8. Спирулина – спирулина са ядливи синьо-зелени водорасли, които са пълни с протеини, аминокиселини, желязо, фолиева киселина, витамини В, селен и манган. Те са и най-известния вагетариански източник на витамин В12 и най-добрият източник на гама-линоленова киселина, противовъзпалително средство, което поддържа нервната система.
  9. Какао – то съдържа флавоноли, които повишават когницията, подобрявайки паметта и вниманието. То също така облекчава стреса и депресията, подобрява метаболизма и здравето на сърцето. Какаото на прах не е толкова сладко, но има невероятен вкус.
  10. Хлорела – това е зелено, едноклетъчно, микро-водорасло, което има много високо съдържание на хлорофил. Той детоксифицира организма чрез премахване на тежки метали като живак, олово, кадмий, алуминий и барий в тъканите на тялото. Освен това, всяка клетка от тези водорасли има всичките 21 аминокиселини и е богата на бета-каротин и витамин С.

Автор: Michelle Simmons

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×