10 факта за микровълновите печки, които трябва да прекратят използването им

Микровълните печки се използват от 1970-те години и до днешен ден са се превърнали в неразделна част от домакинството дотолкова, че хората наистина дори не се замислят. Вечерята на микровълнова е много разпространена  и често се използва от заети майки, студенти или хора, които живеят сами. Въпреки това, все повече и повече хора се вслушват в съветите на много здравни експерти за отърването от този уред. Ето защо:

Дегенерация на клетките

Използването на микровълни фурни е свързано с дегенерация на клетки и енергията между тези клетки. Това е особено вярно за кръвта и лимфата.

Метаболитни нарушения

Изглежда също, че има нарушение в метаболитния процес, който разгражда храната в тялото, за да може да я използва за производство на енергия; това може да повлияе на общите нива на енергия, както и общото здравословно състояние с течение на времето.

Хранителен дефицит

Самият процес на микровълнова обработка унищожава голяма част от хранителните вещества, които се намират в храната. С течение на времето това може да е достатъчно сериозно, за да доведе до хранителни дефицити.

Храносмилателни проблеми

Микровълновата печка променя самото естество и химичната структура на храната, която се яде. Тези промени имат потенциала да доведат до храносмилателни заболявания и да увеличат риска от рак на стомаха или на дебелото черво.

Токсично натрупване

Докато облъчването на храна в микровълновата фурна вероятно ще унищожи бактериите и вирусите, то не унищожава токсините, които могат да се натрупват в системата ви с течение на времето и да доведат до дългосрочна дегенерация на здравето.

Радиация

Микровълновите печки изпускат малки количества радиация. Това е свързано не само с рак, но води и до проблеми с плодовитостта, вродени дефекти и катаракт.

Неврални проблеми

Изглежда, че микровълновата печка също има отрицателен ефект върху процеса, чрез който електрическите импулси се движат между невроните и им позволят да общуват един с друг в главния мозък.

Ендокринни смущения

Редовното използване на микровълнови печки е било свързано също с нарушаване на функциите на ендокринната система, която произвежда и регулира хормоните, от които се нуждаем, за много важни функции в организма.

Смущения във мозъчните вълни

Някои лекари вярват, че излагането на микровълни може да доведе до смущения в алфа и делта моделите на мозъчните вълни.

Образуване на магнитни депозити

Дългосрочната употреба на микровълнова печка може да предизвика образуването на магнитни депозити в организма, особено в нервната и лимфната система, които имат отрицателно въздействие върху здравето в дългосрочен план.

Ако  наистина се интересувате от здравословно хранене, би било по-добре да избягвате микровълните фурни напълно и да се съсредоточите върху други форми на здравословна храна, като например използването на железни съдове за готвене, готвене на ниска степен и ядене на повече сурови храни.

 

Автор: Elise Sole

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-facts-microwaves-terminate-use6 Коментара на 10 факта за микровълновите печки, които трябва да прекратят използването им

 1. Stela Iovsheva каза:

  Mnogo q polzvam kato gril skara

 2. Всеки човек завършил осми клас успешно знае, че вода която се облъчва с радиовълна с честота 2,4 гхц почва да се затопля. Дължи се на това че молекулите на водата резонират на тази честота и от триенето се загряват. По горе писанията са тотални глупости, биха се случили ако живеех в микровълновата, на фокуса на магнетрона.

 3. Eто за това НИЕ НЕ ПОЛЗВАМЕ ТАКАВА !!!!

 4. Маргарит Данев каза:

  Който иска да ползва то си е за негова сметка

 5. Maaia Gerasimova каза:

  Е защо ги произвеждат тогава

Вашият коментар