пържени-картофи

Нека си го кажем: бързото хранене е просто удобно и лесно. Когато бързаме или изоставаме в графика, купуването на бърза храна за вкъщи е доста удобно. Преди следващото си пътуване до Макдоналдс, обаче, трябва да прочете за всички неща, които бихте могли да намерите в храната си. Съставки, за които собствениците не съобщават в менюто.

Амониев сулфат

Амониев сулфат се използва за направата на много търговски видове хляб и хлебни изделия. Въпреки това, тази добавка е и важен компонент на химически торове и някои пестициди.

Силиконово масло

Кое дете не обича пилешките хапки на Макдоналдс? За съжаление, обаче, към тях се добавя силиконово масло по време на преработката; същото масло се използва, също така, и при производството на контактни лещи и други медицински изделия.

L-цистеин

Тази добавка се използва в хлебни изделия като омекотител и за ароматизиране на месо. Протеин, синтезиран от пера на патица или човешка коса.

TBHQ

Третичен-бутил хидрохинон (TBHQ) е петролен вторичен продукт, който е очевидно в около 18 от продуктите от менюто на Макдоналдс. Този химикал е свързан с увреждане на ДНК и образуване на стомашни тумори.

Пропилен гликол

Пропилен гликол е химикал, често срещан в бързите храни. За съжаление, това също е често срещан елемент в електронните цигари и антифриза.

Лекарства

Пилетата, които са отглеждани за продуктите от менюто на Макдоналдс са хранени с фуражи, които съдържат различни видове антибиотици и други лекарства, които могат да попаднат в системата ви, когато се консумира крайния продукт.

Диметилполисилоксан

Този химикал се появява в почти всички хранителни продукти за бързо хранене, които минават през процеса на пържене. Този химикал се използва също и в лакове, облицовки, продукти за лична хигиена, силикон.

Карминова киселина

Тази червена боя се използва за оцветяване на безалкохолни напитки и червени меса, и се синтезира от натрошени черупки (външните черупки) на бръмбар Кохинил .

Целулоза

Целулозата, която поне е органично съединение, се получава от дървесна маса и може да се намери в почти всеки елемент на менюто за бързо хранене. Използва се като сгъстител и стабилизатор в тези високо преработени хранителни продукти.

Силициев диоксид

Силициев диоксид е промишлен пясък, използван при производството на много продукти като оптични влакна, керамика и цимент. Той е включен в бързите храни, като супи и чили, за да ги  предпази от образуване на бучки.

Храната, която си приготвяте у дома отнема повече време и въпреки това тя може да ви спести много пари и е много по-здравословна за вас. Тя ще ви позволи да избегнете излагането си на някои отвратителните продукти, изброени по-горе. В дългосрочен план, това  определено си струва усилията!

 

Автор:  Christine . S

Източник: http://blogs.naturalnews.com/10-shocking-facts-mcdonalds-need-know/

By admin

One thought on “10 шокиращи факти за Макдоналдс, които трябва да знаете”
  1. Проблема не е само в бързо хранене най-малко Макдоналдс … всички храни , които не са откъснати от на баба ти градината , и заклани в на дядо ти двора са вредни… те са си картел с медицината, ядеш изкуствени храни, щеш нещеш оключваш някаква алергия най-малко и ставаш редовен абонат на бялата мафия..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *