Научни изследвания както и опита на лекари и други здравни специалисти показват, че добавки и суперхрани може да бъдат дори по-ефективни от лекарства, когато става въпрос за превенция и лечение на диабет. Прегледах хиляди научни изследвания и разговарях с повече от 60 здравни специалисти за тези глюкозо-контролиращи естествени средства. Едно от тях е Магнезий. Проучванията показват, че магнезият значително намалява риска от диабет.

Ябълков оцет

Многобройни изследвания са доказали, че ябълковият оцет работи за контрол на диабет тип 2. Няколко от проучванията са проведени от Карол Джонстън, професор по хранене в Arizona State University.

Забележителни научни изследвания: проучвания на д-р Джонстън показват, че приемът на ябълков оцет с храна, понижава инсулиновата резистентност (неспособността на клетките да използват инсулин) средно с 64% при хората с преддиабет и диабет тип 2, … подобрена чувствителност към инсулин (способността на клетките да използват инсулина) с до 34% … и понижава пиковете на кръвната захар средно с 20%. Изследвания, проведени в Гърция, Швеция, Япония и Близкия Изток са потвърдили много от констатациите на д-р Джонстън.

Как работи: оцетната киселина в оцета – съединението, което дава на оцета своя тръпчив вкус и остра миризма – потиска активността на ензимите, които помагат да разградят въглехидратите, открити в храни, съдържащи скорбяла като картофи, ориз, хляб и тестени изделия. В резултат на това тези храни се смилат и усвояват по-бавно, като по този начин се понижава кръвната захар и нивата на инсулина.

Препоръчителна дневна доза: Две супени лъжици точно преди или в началото на храненето.

Соеви храни

Ново 10-годишно проучване, публикувано в Journal of the American Society of Nephrology установи, че процентът на смъртност при хора с диабет и бъбречни заболявания е повече от 31%. Статистически, това прави бъбречната болест номер едно рисков фактор за смърт при хора с диабет.

За щастие, изследователите са открили, че има един прост начин да се противодейства на бъбречни заболявания при диабет и това е – да се ядат повече соеви храни.

Забележителни научни изследвания: десетки научни изследвания показват, че соята е хранителен съюзник за пациенти с диабет и с бъбречни заболявания. Но най-доброто и най-новото от тези проучвания, публикувани в Diabetes Care, показват, че яденето на много соя, може да помогне да се преобърнат признаците на заболяване на бъбреците, да се намалят рисковите фактори за сърдечно-съдови заболявания, както и намаляване на кръвната захар.

Как работи: заместването на животински протеин със соев, може да облекчи стреса върху деликатните филтри на бъбреците. Соята спира свръхпроизводството на клетки в бъбреците, които запушват филтрите … увеличава производството на азотен оксид, който подобрява притока на кръв в бъбреците … и нормализира движението на минерали в бъбреците, подобрявайки по този начин филтрирането.

Препоръчителна дневна доза: болните от диабет в проучването са яли шестнадесет грама соев протеин ежедневно. Примери: 10 г тофу предоставя 13 г соев протеин, един соев бургер – 13 грама,  една четвърт чаша соеви ядки – 11 грама, една чаша соево мляко – 6 г.

 

Автор: Pulford

Източник: http://blogs.naturalnews.com/2-non-drug-remedies-fight-diabetes-prediabetes-naturally/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *