В разгара на грипния сезон всеки търси начин да остане здрав. Не се страхувайте… вътре във вас е най-добрата защитна сила. Вашата имунна система е сложен, гъвкав и ефективен начин да се поддържа тялото здраво.

Въпреки това, тя не може да изпълнява задълженията си, ако не се грижим за нея. Така че, за да се уверите, че имунната ви система работи на макс, както се казва, не забравяйте да добавите тези имунно-повишаващи хранителни вещества в диетата си.

Протеинът поддържа имунната система силна

Обикновена супа от леща или боб е имала голяма популярност в прехраната на римската армия.

Лещата и бобът са толкова важни, защото те са давали необходимия протеин на войниците. Нашата имунна система не е по-различна.

Д-р Майкъл Розенбаум, MD обяснява, „Вашата имунна система е особено чувствителна към хранителни дефицити.“ Той посочва, че нашите имунни клетки имат някои от най-високите проценти на обороти на всички клетки в организма. На всеки четири дни тези клетки се заменят. А това изисква много хранителни градивни елементи.“

Интересен факт. Хлорела осигурява повече протеин на грам от една пържола.

Антиоксиданти

Тъй като една от тактиките на имунната система включва „бомбардиране“ на врага с високи дози свободни радикали, то клетките на имунната система се нуждаят от допълнителна антиоксидантна „броня“ като защита.

Хлорела, витамин С, бета-каротин, хлорофил и витамин E дават своите антиоксиданти на тялото.

В действителност в едно проучване, хлорофилът дава повече антиоксидантна защита, отколкото дори мощния витамин С или глутатион. Хлорела има повече хлорофил, отколкото всяко друго растение на планетата.

Защитете себе си с витамин D

От дълго време учените знаят, че витамин D помага много на нашата имунна система. Но сега започваме да научаваме как помага.

Очевидно, когато Т-клетките на имунната система се натъкнат на потенциален агресор, те не само алармират, но също така се разделят и се размножават, за да укрепят своите редици.

Въпреки това, преди да направят това, те поставят нещо като малка „антена“, за да  открият, ако има достатъчно витамин D в кръвта. Ако има, T-клетките продължават напред в изграждането на своята армия. Въпреки това, ако не могат да намерят достатъчно витамин D в кръвта, те ще игнорират заплахата.

Друго скорошно изследване показва, че клетките в белите дробове и венците произвеждат свои собствени антибиотици, само ако имате достатъчно в тялото.

Три грама хлорела ви дава 1161 мг витамин D. Почти толкова, колкото здравните експерти препоръчват като ежедневна доза.

Подхранвайте имунна си система, за да ви защитава

В действителност, през последните няколко години медицинската общност се отдръпна от това да се атакуват естествените реакции на организма при заболяване – вие знаете, запушен нос, кашлица и треска. Лекарите признават, че тези симптоми са по-скоро полезни, отколкото вредни. Те са средство за промиване, изгонване и изгаряне на микроби, които иначе биха направили своя дом в тялото ви.

Така че най-новият съвет е? Да не  бъркате тези симптоми твърде много. Но правете всичко възможно, за да засилите тялото си, така че то да може да се бори по-ефективно.

Като превантивна мярка, не забравяйте да се упражнявате. Почивайте достатъчно. И се хранете добре, за да си набавите съставките за здравословна отбрана.

Хлорела е в пълно съответствие с тази стратегия. Нейната мощна зелена храна ще помогне на вас и вашата имунна система да сте здрави и силни не само през студените месеци на годината.

Така че да можете да се насладите на зимата – не да се плашите.

 

Автор:  Michael Rosenbaum

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *