В нашето общество, което е все по-обсебено от затлъстяване, е лесно да се забрави, че има и такива, които имат нужда от наддаване на тегло за подобряване на тяхното здраве. Това може да бъде момче, което иска да натрупа мускули и да влезе във форма или една жена, която се възстановява от битка с рак на гърдата, или възрастен човек, който е загубил тегло, заради загуба на апетит. Независимо от ситуацията, здравословното наддаване на тегло е най-доброто решение на този проблем.

Има редица причини, поради които медът е толкова ефективен при хората желаещи да увеличат теглото си по здравословен начин. Една супена лъжица мед има 7.3 калории, което наистина прави разлика в дългосрочен план; също така е богат на сложни въглехидрати, както и прости захари, които ще бъдат съхранявани естествено в организма под формата на мазнини. За тези, които са имали скорошно заболяване, медът също предлага други предимства, които го правят привлекателен за здравето като цяло, а не само за увеличаване на теглото: то има естествени антимикробни свойства, които се борят с болестите естествено, богат е на антиоксиданти, които намаляват увреждането на клетките, предотвратяват преждевременното стареене и помагат на имунната система да се пребори с болестта естествено. Следващите три шейка съдържат мед и всеки  от тях ще ви помогне да наддадете на тегло по начин, който не е вреден за сърцето, храносмилателната система или цялостното здраве.

Шейк с авокадо и ягоди

Смесването на авокадо и ягоди, и добавянето на щедро количество мед към сместа, дава чудесна комбинация от мекота от авокадото, лек трапчив вкус от ягодите и сладостта от меда. Това е високо-калоричен шейк, зареден с добри, мононенаситени мазнини от авокадото и захари от меда и плодовете.

Шейк с фъстъчено масло, банан и мед

Миксирането на банани, фъстъчено масло и мед също дава една вкусна почерпка като осигурява така необходимите протеини и мазнини чрез фъстъченото масло, а бананите и медът добавят захар за увеличаване приема на калории.

Шейк с шоколад, банан и мед

Разтопете малко тъмен шоколад и смесете с банани и мед. Тъмният шоколад е пълен с повишаващи здравето антиоксиданти, докато бананът и медът добавят калории.

Ако някой от горните шейкове ви изглежда твърде гъст, е възможно да се добави бадемово или оризово мляко или дори краве мляко. Всяко от тях също ще добави протеини, мазнини и калории, за да направи увеличаването на теглото по-лесно. Бон апети!

 

Автор:  Mayimina

Източник: http://blogs.naturalnews.com/3-honey-recipes-help-gain-weight/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *