В някои случаи, не е нужно да сте на открито, за да рискувате да бъдете изложени на опасни токсини. Някои опасни вещества може да се крият невидими в собствения ви дом. Ако ви е грижа за здравето на семейството ви, трябва да сте сигурни, че можете да вземете предпазни мерки срещу следните видове токсини.

Мухъл и плесен

Мухъл и плесен са често срещани проблеми, които обикновено се свързват с влажен климат. Тези организми често се срещат в мазета и други влажни райони. Те винаги причиняват неудобство, но в някои случаи те могат да представляват и опасност за здравето. Хората, които са алергични към плесени могат да изпитват различни симптоми, като дихателни проблеми. Един вид плесен, която е особено опасна е Stachybotrys chartarum, по-известна като черна плесен, която обикновено расте на дървесина и хартия. Ако имате сериозен проблем с мухъл, той трябва да бъде отстранен професионално.

Акари

Акарите обикновено не са смъртоносни, но може да предизвикат симптоми, като алергични реакции при много хора. Тези червеи могат да живеят в различни среди, включително и килими, мебели и легла. Почти е невъзможно да отървете напълно дома си от тези микроскопични същества, но чрез редовно почистване и прахосмукачка, можете да се минимизира тяхното размножаване. Използването на системи за пречистване на въздуха, като изсушители и пречистватели на въздуха, също може да ви помогнат да запазите акарите под контрол.

Въглероден окис

Въглеродният окис е един от най-смъртоносните токсини, чието вдишване може да бъде фатално. Това е вещество без мирис, което може да изтече от изпускателни системи на автомобил, газови печки, камини, печки и други уреди. Най-добрата защита срещу този газ е да инсталирате детектор на въглероден окис в дома си. Може да инвестирате в комбинация от аларма за дим и детектор за въглероден окис .

Ешерихия коли

Ешерихия коли или Е. коли е често срещана форма на бактериите, които се срещат естествено в организма. Има, обаче, някои токсични щамове, които могат да бъдат намерени в заразена храна и вода. Поглъщането може да предизвика симптоми като диария и храносмилателни проблеми. Има няколко предпазни мерки, които могат да ви помогнат да избегнете отравяне с Е.коли. Мийте и варете зеленчуците преди хранене. Уверете се, че готвите месото достатъчно, преди да го ядете. Намалете риска от замърсена питейна вода.

Има токсини навсякъде около нас, на открито и закрито. Макар да не е възможно да се живее в една напълно безопасна и нетоксична околна среда, има много действия, които можем да предприемем, за да се намали риска от излагане на опасни токсини, като изброените по-горе. Хората, които имат алергии или които са чувствителни към мухъл или акари, трябва да вземат допълнителни предпазни мерки, за да отърват домовете си от тези токсини.

 

Автор: Savannah Coulsen

Източник: http://blogs.naturalnews.com/4-types-toxins-threaten-quality-life/

Напиши коментар

Добави обява

×
×