Магия ли е? Дали е само в главата ти?

Въпреки своята популярност по целия свят, хипнозата остава забулена в мистерия. Тук ние ще хвърлим малко повече светлина върху тази широко неразбрана и завладяваща терапия.

1. Хипнозата е естествено състояние, в което влизате през цялото време

Много хора твърдят, че те са „нехипнотизируеми“ или че хипнозата просто няма да работи за тях. Истината е, че всеки ден ние се движим в и от различните нива на транс, които са научно измерими чрез мозъчни вълни. Всеки път, когато сте се вглъбили в работата си, дълбоко погълнати сте от хубава книга или шофирате без да мислите и след това магически сте стигнали до вашата дестинация, вие изпадате в транс.

Работата на хипнотизатора е да ви помогне да получите достъп до по-дълбоки състояния на транс, в които вашето подсъзнание е по-отворено за получаване на положителни предложения. Причината този процес да бъде толкова силен е, че вашето подсъзнание диктува приблизително 95% от всичките ви вярвания и поведения. Когато влезнете в тези 95%, може да се появят много значими промени.

2. Хипнозата е състояние на повишено осъзнаване

Много хора отъждествяват хипнозата със загуба на контрол или съзнание. Думата хипноза дори има своите корени в гръцката дума за сън. Въпреки това, хипнотерапия всъщност включва влизане в състояние на голямо внимание и повишено осъзнаване. Докато сте в транс, вие сте наясно и в контрол през цялото време и хипнотерапевтът не може да ви накара да направите нещо, което вие самите не желаете.

3. Хипнотерапията е много стар метод

Преди повече от 4000 години древните египтяни са практикували форма на хипноза в така известните  храмове на съня. Това са места, в които са били използвани церемониалено пеене и други техники, за да се предизвика състояние на транс и да се помогне на хората да преодолеят различни заболявания. Ритуалите, свързани с хипнотична индукция също са били провеждани и в други древни култури, като например Китай, Гърция и Индия.

4. Хипнозата има много научно доказани ползи

Многобройни научни изследвания са доказали хипнотерапията като безопасно и ефективно средство за широк спектър от състояния. Проучванията отразяват силата на хипнозата за намаляване и управляване на болка, както и облекчаване на депресия, стрес и тревожност. Изследванията също така показват силата на хипнозата за помагане на хората да преодолеят зависимостите, да отслабнат, да загърбят лоши навици, да повишат самочувствието си, да запаметяват нещата по-лесно, да стимулират спортните постижения и много повече.

5. Хипноза е широко използванa от знаменитости, професионални спортисти и други известни лица

Елън Дедженерис, Бен Афлек и Мат Деймън успешно са се отказали от тютюнопушенето чрез хипноза. По време на бременността си Ким Кардашиан и Кейт Мидълтън са използвали хипноза, за да се подготвят за раждането. Фил Джаксън, най-титулуваният треньор в историята на НБА, е използвал хипноза с играчи суперзвезди , включително Майкъл Джордан и Коби Брайънт, за да помогнат на отбора си да прокара победа. Дори Алберт Айнщайн е бил известен със самохипнозата, която е практикувал всекидневно.

Автор:  Jeremy Stillman

Източник: http://blogs.naturalnews.com

 

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *