Източните лекарствени традиции отдавна са разработили цялостен подход за лечение и профилактика на заболяванията, а Западът все още се опитва да ги настигне – и много от тези традиции често включват техники за най-добрата форма на лечение на рак: на първо място предотвратяване на болестта.

Следните насоки имат за цел да помогнат на имунната система на организма и другите системи да са силни и здрави, за да се спрат образуването на ракови клетки и евентуално растежа на туморите. Следващите стъпки са естествени начини да се гарантира здравето на организма и те са ефективни за предотвратяване на други хронични заболявания, също.

Диета на растителна основа

Диета, която до голяма степен произтича от растителни храни като плодове, зеленчуци, ядки, семена и кълнове ще осигури на организма витамини, минерали, антиоксиданти, флавоноиди и други биоактивни съединения, от които тялото се нуждае, за да развие силна имунна система, която да отблъсква рака, преди даже да започне.

Водорасли и морски растения

Водорасли и морски зеленчуци в диетата е нещо сравнително ново на Запад, то на Изток те са били използвани буквално от хиляди години. Богати на хлорофил, йод и други важни хранителни вещества, те са чудесен начин освен всичко друго да направят организма по-алкален,а така той става по-недружелюбен към раковите клетки.

Следвайте диета с нисък гликемичен индекс

Консумирането на храни, които не повишават изведнъж нивото на кръвната захар, са друг чудесен начин да се предотврати възникването на рак. Диети, богати на бързи въглехидрати, от друга страна, увеличаватт възпалението в тялото и дават на раковите клетки енергията, от която се нуждаят, за да се появят и да се размножават.

Избягвайте нездравословните мазнини

Избягването на наситени мазнини и транс мазнини (т.е. хидрогенирани масла) също е голяма крачка, която да се предприеме, ако целта е да се предотврати рак. Тези мазнини може да доведат до увеличаване на теглото (рисков фактор за някои форми на рак) и може да попречат на абсорбцията на важни ензими, една от естествените защитни сили на организма срещу рак. Изберете здравословни мазнини като зехтин или авокадо.

Детоксикация

Редовната детоксикация за премахване на токсини, примеси и други нежелани вещества от организма може да бъде относително ново нещо. Детоксикацията премахва много вещества от организма, включително известни или подозирани канцерогени като тежки метали и остатъци от пестициди.

Насоките по-горе са доста прости, за да се следват и не изискват никакви радикални промени в начина на живот. Тези стъпки могат, обаче, да се окажат полезни за предотвратяване на рак.

 

Автор: Christine. S

Източник: http://blogs.naturalnews.com/5-natural-steps-prevent-cancer/

 

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *