Много хора, когато чуят думата „канцерогенно“, са склонни да мислят за неща като промишлено замърсяване, цигарен дим или нитрати и нитрити, които идват в преработеното месо. Макар да е вярно, че тези вещества са свързани с развитието на рак, има и други, по-малко очевидни опасности, които дебнат много по-близо в дома ви.

Всъщност, много общи предмети от бита, които съдържат химикали или други добавки, са заподозрени или е известно, че стимулират появата на рак. Нещо повече, те могат да бъдат в позициите, които много хора просто приемат за даденост. Пет от най-често срещаните са изброени по-долу.

Ароматизатори

Много търговски освежители за въздуха са доста опасни, тъй като съдържат летливи органични съединения (ЛОС), като фталати. Тези химикали предизвикват различни здравни проблеми, включително изостряне на астма и други респираторни заболявания, както и репродуктивно развитие. В допълнение към това, ЛОС са силно свързани с различни форми на рак и са, например, елиминирани от „зелени“ строителни материали като екологично чисти бои. Много по-безопасен начин за освежаване на дома е с натурални етерични масла.

Свещи

Свещи – особено ароматни свещи – са изключително често срещани предмети от бита, но често  фитилите им, които се използват от производителите, за да подкрепят тампоните, съдържат олово. Когато те изгарят, тампоните отделят около пет пъти размера, смятан за безопасен за децата. Оловото е известен канцероген и е свързано не само с рак, но и с неврологични и хормонални проблеми. Опитайте използване на природните свещи от пчелен восък.

Арт консумативи

Някои неща, които хората имат в къщата за декориране или художествени проекти могат да бъдат и опасни – особено елементи като епоксидна смола, акрилни бои, разтворители и други подобни. Тези елементи съдържат химикали, свързани с рак, увреждане на органи и развитие на алергия и децата са особено уязвими от последиците, тъй като те все още не са се развили физически и неврологично. Имате, обаче, на разположение много естествени художествени и занаятчийски материали.

Препарати против изпотяване

Тези продукти за лична хигиена вероятно са намерени в почти всеки дом, но те често съдържат съставки, като алуминий и други добавки, които са свързани с някои форми на рак (например рак на гърдата). Също така, тъй като те са предназначени да останат на тялото в продължение на часове, има достатъчно възможности за тези токсини, да се абсорбират в кожата. За щастие, има много природни алтернативи за избор, които са на разположение във всеки магазин за здравословни храни.

Завеси за баня

От душ завесите, направени от пластмаса, могат да изтекат не само токсични химикали в душа или ваната, но те, както и освежителите за въздух, съдържат канцерогенен ЛОС, който може да бъде открит във въздуха на банята и се вдишва от всеки, който влиза. Ако е възможно избирайте стъклени душ врати, които могат лесно да се почистват с естествени почистващи средства като оцет.

В заключение, докато гореспоменатите определено са свързани с рак и други сериозни здравословни проблеми, има и добри новини: възможно е в повечето случаи да намерите естествени, органични алтернативи на тези традиционни продукти, които няма да донесат тези опасности с тях в дома.

 

Автор: Meghan Telpner

Източник: http://blogs.naturalnews.com/5-cancer-causers-home-get-rid/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *