Такива малки плодове, каквито са Годжи бери, са пълни с невероятни съставки, които се борят с болестите по естествен начин. Считани за храна на изцеление в традиционната китайска медицина за повече от 5000 години, Годжи плодовете са смятани за тоник за бъбреците, черния дроб и очите, в древните медицински текстове. Днес, Годжи бери са известни като една от храните с най-много хранителните вещества. Всички ние трябва да ядем повече плодове Годжи.

Тук са пет причини да се ядат повече сурови органични Годжи бери на регулярна основа:

  • Засилване на имунитета. Хранителните вещества, намиращи се в Годжи плодовете, наречени Lycium barbarum полизахариди, са известни за укрепване на имунната система. Те имат сходни химични структури на съединенията, които стимулират имунната система, които се намират в Ехинацеята и Майтаке гъбите.

  • Противовъзпалителни свойства. Противовъзпалително средство в Годжи бери, наречено бета-ситостерол, е известно с това, че помага при сърдечно-съдови заболявания, насърчава сексуалното здраве и намалява холестерола. Бета-ситостерол е бил използван за лечение на редица заболявания и разстройства, включително астма, фибромиалгия, косопад, алергии, синдром на хронична умора, лупус и ревматоиден артрит. Това е вещество, което намалява нивата на холестерол чрез ограничаване на количеството на холестерол, което може да влиза в тялото.
  • Защитават очите. Съединение, което е свързано с витамин А, наречено зеаксантин, е известно за защита на ретината на окото. В действителност, те са едни от най-богатите растителни източници за това съединение. Освен предотвратяване на дегенерация на макулата (свързано с възрастта), или дегенерация на ретината, зеаксантин защитава организма от свободните радикали и техните вредни ефекти, които са молекули, играещи роля в много заболявания и унищожаване на клетки в тялото.
  • Естествено богати на витамини. Плодовете съдържат повече витамин С от един портокал, повече желязо, отколкото пържола и повече бета-каротин от морковите. В допълнение, Годжи бери са чудесен източник на витамини от групата В, като например рибофлавин, ниацин и тиамин. Те също съдържат големи количества витамин Е.
  • Подпомагат растежа на мускулите. Годжи плодовете съдържат общо 18 аминокиселини, които включват всички осем незаменими аминокиселини. Това ги прави идеален избор за дневните нужди от протеин. Опитайте сурови органични Годжи плодове и вашето тяло ще ви благодари. Искате ли да ядете повече плодове Годжи? Направете си лесна закуска чрез смесване на овес, годжи плодове, пресни плодове, бадеми, кокосови стърготини и полейте цялата смес със сок от нар. М-м-м…

 

Автор: IodAaron

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

One thought on “5 причини да се яде повече Годжи бери”

Напиши коментар

Добави обява

×
×