Гладуването, актът на въздържане от яденето на храни е един чудотворен начин да промените живота си поради толкова много причини, отколкото само 5-те мои любими, които ще се опитам да изброя за вас. Изпитвал съм много ползи от гладуването веднъж седмично (Забележка: гладуването включва 8 + чаши дестилирана или пречистена вода). Призовавам всеки, който мисли, че е в най-доброто или най-лошото си здраве да го изпробва сам за себе си, за да види колко по-добре ще се чувства! Често не осъзнаваме колко много токсични отрови натрупва тялото ни през годините и колко малко възможност се отдава на телата ни да се съсредоточат върху прочистване на тези отрови от нашите системи. Ето как работи един ден гладуване седмично с тялото ви: гладуването позволява на органите в тялото Ви да използват ограничената си жизненост (енергия), за да се съсредоточат върху премахването на токсините от тялото, където обикновено те имат само достатъчно жизненост (енергия), за да обработят храната, която се яде и токсините, които идват с нея.

Наистина става много по-лесно след първите няколко дни на гладуване. Виждайки, че понеделник нормално е от страховитите първи дни на „работната седмица“, реших да го назнача като моя ден за гладуване всяка седмица. А сега 5-те здравословни причини, поради които трябва да се гладува едни ден от седмицата:

Здравословна Причина # 1: Гладуването събужда ума и душата

Всеки път, когато гладувате, ще почувствате изчистване на мъгла от съзнанието ви и ще имате страхотно чувство за умствена яснота! Един ден в седмицата е достатъчно да позволите на тялото ви да се съсредоточи върху премахването на токсините, без да се налага да се притеснява за храна. „С очистването на тялото и ума ви, като че ли се доближавате до по-могъща от вас сила! Чрез гладуване наистина ще откриете „спокойствие“, ще бъдете в състояние да се дистанцирате психически от хаоса и да знаете правилните решения, които трябва да бъдат направени, без да се съмнявате.

Здравословна Причина # 2: Останете младолики чрез здравословно хранене

Можете да обърнете биологичната си възраст, като премахнете токсините от живота си. По време на гладуване тялото ще промива токсините чрез урината и движенията на червата, като например: натрупани химикали, мукус, пестициди и фармацевтични продукти, за да назовем само няколко. Тези токсини са това, което пречи на умствената и физическата ни работоспособност през живота ни и причинява вреда на тялото (известно също като стареене). Един здравословен начин на живот с ежедневни упражнения, здравословни хранителни навици и седмичното гладуване за премахване на токсините буквално ще ви даде младежки блясък и по-млад вид. Кожата ви ще изглежда по-добре, ще загубите мазнини, ще мислите по-ясно и ще живеете по-дълго! Ако сте човек, който се нуждае от конкретни доказателства, можете да вземете проби от урината си по време на дните на гладуване, съхранете ги в продължение на една седмица или повече, за да видите всички замърсители, които се премахват от тялото ви! (Киселинни кристали и други токсини ще изплуват на повърхността на урината.)

Здравословна Причина # 3: Научете се да ядете само когато чувствате истински глад

Чрез гладуването открих, че започваме да оценяваме истински храната само когато се въздържаме от нея. Когато 24-часовото гладуване свърши и решим отново да се храним, започваме наистина да оценяваме храната. Стомахът, както и нашите умове, са програмирани от най-ранна възраст да се яде три пъти на ден, независимо дали сме изгорили достатъчно калории, за да оправдаем истинския глад. Гладуването ни позволява да изградим отношения „в унисон“ със стомаха да се разграничи истинския „заслужен“ глад срещу програмираното хранене или яденето от скука. С по-честото гладуване, стомахът се свива до естествения си размер и може да изпраща по-точни послания или „синапси“ на глад към мозъка ви.

Здравословна Причина # 4: Почистете ставите от киселинните кристали

Посочените преди това токсини и неорганични (неразтворими) минерали, които  получаваме от течностите, които пием и храните, които ядем се разпръскват в кръвта ни и се пренасят дълбоко в нашите тела. Важно е да се пие най-чистата форма на вода, която може да се пие, дестилирана вода. Дестилираната вода се получава от капките на водни пари, които са уловени от кондензацията над вряща вода, по същия начин, както дъждът се кондензира от океана от слънцето, преди да падне от небето. В дестилираната вода няма неорганични минерали или химикали, за разлика от чешмяната вода за пиене или дори някои от филтриращите системи за вода. Чрез пиенето на вода, която не е дестилирана или непречистена вода, тялото започва да натрупва инертна/неорганична/метална материя, която не може да се използва или да се абсорбира от тялото. „Съединения като калций, започват да се прикрепят към ставите и калцирани вещества заменят синовиалната течност, точно тогава започват да се усещат болките в подвижните стави на тялото, като това причинява болката“. „Причината за сублуксация е натрупване на чужди материи между костите на гръбначния стълб. Ние знаем, че техният източник е погрешно хранене, същото като всички други симптоми на заболяване“.

Здравословна Причина # 5: Освободете тялото си от твърди запушвания

„Средните хронично болни хора, особено добре нахранените, са в действителност „живи помийни ями“. Всички диети, за които можете да се сетите са предимно погрешни, тъй като са склонни да се фокусират изцяло върху стойностите на приема на храна, вместо да се съсредоточат върху стойностите на лечение, почистване, елиминиране и тяхната ефективност, преди тялото дори да започне самото изцеление. Можете да видите смисъла в краткият Цитат: „по-малкото е повече“. Осъзнавали ли сте, че когато се разболеете и посетите лекари, те могат да обвиняват всичко под слънцето, причиняващо болестта ви, когато в действителност причината е нездравословни храни и хранителните навици в 99,99% от времето! Какво се случва след като ви прегледат? Те ще ви предпишат по-токсични лекарства, които да поставите в тялото си! Мога да ви уверя, че когато един лекар получава своята степен доктор, в курсовия му материал няма много по темата за гладуването.

Надявам се, че тази публикация ви е харесала, и че е предизвикала интерес у вас за предстоящи публикации за гладуване и други алтернативни методи за здравето, които са много по-лесни и по-евтини от приема на дадени лекарства, предписвани от лекари или даден модерен диетичен план. В случай, че искате да опитате, ето един съвет за деня, преди да започнете да гладувате.

Денят преди гладуването

Не прекалявайте с консумацията на храна в деня преди гладуването, всъщност, правете точно обратното. Яжте по-леки, по-чисти храни (за предпочитане органични), като плодове, зеленчуци, ядки, масла от ядки и покълнали зърна. Ако обичате да ядете месо, ограничете приема му за по-ранните части на деня, яжте по-леки и лесно смилаеми храни във времето за вечеря, като листни зеленчуци, зеленчуци, плодове и ядки. Пийте много вода (за предпочитане дестилирана или пречистена) и не пийте никакви алкохолни или кофеинови напитки. Целта е да не се яде след времето за вечеря до следващата вечеря (24-часов период), докато се пие много вода.

 

Източник: http://blogs.naturalnews.com/fasting-5-healthy-reasons-fast-one-day-per-week/

Автор:  Jonathan J. Ohana

By admin

10 thoughts on “5 причини, поради които трябва да гладувате по един ден седмично”
    1. Когато сте уморени имате нужда от почивка, когато сте жадни от вода и когато сте гладни от храна. Не бъркайте умората с глада.

  1. ПРАВЕХ ГО ДЕСЕТ ГОД. НЕПРЕКЪСНАТО И БЯХ В ЦВЕТУЩО ЗДРАВЕ, ОТ 3 ГОД., СПЯХ И БОЛЕСТИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ОБАЖДАТ

  2. Александър, трудно е само първия месец докато се попречисти и пренастрои организма … докато клетките ти повярват, че си избрал най-добрия подарък за себе си – именно за това денят, в който се гладува всяка седмица не се променя – всяка клетка от твоето тяло започва да го очаква с нетърпение…в замяна получаваш такава енергия за физическа и умствена дейност , в която в началото не можеш да повярваш, но е факт…споделям го от личен опит…

    1. в допълнение към въпроса..
      Може ли обикновена (пречистена през филтър) и/или минерална вода вместо дестилирана / преварена?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *