Лицевите опори са едни от най-популярните упражнения със собствено тегло и те трябва да бъдат включени във всяка тренировка. Ето защо:

Лицевите опори са всъщност упражняване на цялото тяло

Може би знаете, че лицевите опори са предназначени основно за ръцете, гърдите и раменете, но поради напрежението, което можете да създадете, цялото тяло, включително корема и краката ще се възползват от тях. Изследвания установяват, че коремните  мускули допринасят много за стабилността на тялото по време на изпълнението на лицеви опори. Затова лицевите опори са всъщност пълна тренировка за цялото тяло.

Лицевите опори предотвратят наранявания

Лицевите опори са от полза за намаляване на нараняванията в ежедневни или спортни дейности. Колкото по-силна е горната част на тялото, толкова по-малко вероятно е да получите контузия на мускулите, когато се изпълняват ежедневни задачи, като преместване на мебели, вдигане на торби с хранителни стоки и други. Силни рамена и трицепси помагат за стабилизиране на раменните стави, което дава по-голяма мощност и устойчивост.

Лицевите опори увеличават метаболизма

Лицевите опори ще увеличат размера на мускулите, което води до увеличаване на метаболизма. По-бърз метаболизъм използва повече калории, тъй като тялото ви се стреми да поддържа мускулите, които сте построили. Това е полезен начин да се помогне за загуба на тегло или поддръжка на тегло. Изследванията показват, че т нар. „стимулиран метаболизъм“, след вдигане на тежести е средно около 9 до 11%. Други изследвания показват, че лицевите опори може да се сравнят с вдигане на щанга от лег по отношение на придобиване на сила.

Можете да правите лицеви опори по всяко време и навсякъде

Хубавото на лицевите опори е, че те не се нуждаят от фитнес оборудване, съоръжения и никаква подготовка. Вие буквално може да ги правите по всяко време и навсякъде. Всяка сутрин, когато ставате от леглото например или бързи 10 повторения, докато вървят рекламите по време на филма.

Лицевите опори съществуват в много варианти. Различните вариации дават на мускулите нови импулси и ги стимулират да продължават да се увеличават. Чрез промяна на позицията на тялото или ръката може да увеличите трудността и интензивността. Без значение дали сте начинаещ или експерт спортист, винаги ще има определена вариация, която всъщност ще е трудна и предизвикателство за вас. Обзалагам се, че все още имате да извървите дълъг път, преди да може да победите  Брус Лий, който прави лицеви опори с двата си пръста.

Автор: Jim Coras

Източник: http://blogs.naturalnews.com/5-reasons-start-push-ups-every-week/

Напиши коментар

Добави обява

×
×