Инфекциите на синусите са широко разпространен проблем, който може да бъде предизвикан от множество предпоставки като настинки и грип, алергии, цигарен дим и други замърсители на въздуха. Милиони хора страдат от хроничен синузит, без да осъзнават, че в повечето случаи могат да получат облекчение чрез естествени средства и няколко промени в диетата си. Ето няколко предложения за неща, които можете лесно да правите у дома, за да се отървете от болката и дискомфорта, свързан с възпаление на синусите.

1. Пара

Останете под горещия душ малко по-дълго и вдишвайте парата, за да отворите назалните пътища. Може също така да се постигне подобен резултат с вряща тенджера с вода. Поставяте кърпа над главата си и дишате парата за няколко минути. Сложете ръката си над парата, за да се уверите, че не е твърде гореща, преди да наведете лицето си над нея. Вдишването на пара, когато ядете супа или пиете горещ чай също може да помогне за облекчаване на дразненето в носа.

2. Контрол на температурата

Ако подържате твърде висока температура в къщи през зимата е доста вероятно мембраните да са сухи. По-добре е температурата да е малко по-ниска, до точката, където ще трябва да носите пуловер, вместо да усилвате отоплението с риск въздуха в помещението да е прекалено сух.

3. Солена вода

Редовното изплакване на носа със солена вода може да изчисти слузта и да го овлажни. Смесете 16 грама хладка стерилна вода с една чаена лъжичка нейодирана сол. Можете да добавите и половин чаена лъжичка сода за хляб, за да се отървете от парещото чувство, което солта може да предизвика. Много хора използват Нети пот за тази цел, въпреки че можете да използвате какъвто и да е съд с тесен чучур, за да запълни всяка ноздра с физиологичен разтвор. Налейте водата в едната ноздра и я оставете да изтече от другата. Наведете се над мивката, дръжте устата си отворена и не вдишвайте през носа.

4. Вентилация

Въпреки че може да искате да запазите вашия дом енергийно ефективен, колкото е възможно повече през зимните месеци, застоялият въздух може да влоши всякакви проблеми със синусите, които имате. Поради тази причина е по-добре да оставяте някакъв въздушен поток през къщата в по-топлите дни.

5. Влажност

Докато експертите са разделени в мненията си относно овлажнителите за въздух, вие можете да опитате, ако живеете на много сухо място или ако назалните ви пътища стават сухи и раздразнени през зимните месеци. Той ще ви помогне да дишате по-лесно през нощта, но се опитайте и да не прекалявате. Ако е прекалено влажен въздухът, може да получите проблеми с домашен прах.

6. Диета

Обърнете внимание на вашата диета по време на инфекцията, тъй като храната, която ядем може също да повлиява върху възстановяването ни. Брашно, пържени храни, млечни продукти, яйца и шоколад могат да влошат ситуацията, така че ги избягвайте, ако можете. Супи, пълнозърнести храни, студено пресовани масла и сурови или леко сварени зеленчуци са безопасни за ядене. Пийте много вода и други течности през целия ден, но избягвайте алкохол и кофеин. И двете може допълнително да дехидратират вашата система, а алкохолът дори може да увеличи назалното подуване.

Автор: Antonya

Източник: http://blogs.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×