Фън шуй е древно вярване, че енергията (или чи) е навсякъде и че всички енергии са свързани. Можете да приложите Фън Шуй практики в дома си, за да се създаде спокойна, балансирана и гостоприемна среда, която ви помага да процъфтявате.

Впрегнете креативната енергия

Ако имате домашен офис за специални проекти или дори работите на пълно работно време от дома си, можете да позиционирате бюрото си така, че да се извлече творческа енергия и да ви помогне да се съсредоточите. Добре е да поставите бюрото си така, че да сте с гръб към стена с прозорец. В края на краищата, вие се наслаждавате на природата и на красивата гледка. Въпреки това, ще се съсредоточите по-добре, ако позиционирате бюрото си в район, който ви позволява да видите по-голямата част от стаята. Отделете бюрото си далеч от стената и с лице към вратата.

Балансирайте спалнята си

Може би чувствате спалнята си странна, по някаква причина. Мястото на леглото ви може да е виновно. То трябва да има изглед към вратата, но не и да бъде директно срещу нея. Трябва да поставите леглото си перпендикулярно на стената, където е вратата ви. За по-добри хармонични отношения и за да се избегне играта на власт, украсете стаята си с еднакъв размер нощни шкафчета и лампи.

Използвайте всичките 5 елемента

За по-добра хармония с природата украсете всяка стая с нещо, което ви напомня за всичките пет елемента (вода, огън, дърво, земя и метал). Картина на дърво, стъкло, което предизвиква чувство за вода или бронзово оцветени тъкани, са примери, които могат да заместят реалните елементи.

Елиминирайте безредието

Безредие или дори счупени предмети блокират чи и разстройват фън шуй в дома ви. Или премахнете стари или неизползвани елементи от вашия дом или ги съхранявайте далеч, така че те да не могат да се видят. Вие ще бъдете в състояние да преподреждате толкова често, колкото искате, а чи ще си остане чиста.

„Омекотете“ ъглите

Тъмните ъгли означават опасност във фън шуй, така че сложете елементи на тези мяста, за да ги омекотите. Използвайте растения, акцентиращи столове, библиотечка или други мебели за запълване на ъглите и балансиране на чи.

Натурални елементи

Освен че всички 5 елемента трябва да са в дома ви, е най-добре да се поставят определени елементи в стратегически места за подобрен късмет. Например, един елемент с вода близо до входа на дома ви, означава добро финансово здраве. Растения в спалнята  помагат на любовния живот.

След като разберете как фън шуй се отразява на вашата енергия, вие ще искате да се търсят нови начини за изпълнение на тези идеали в дома до края на живота си. Следвайте тези съвети, за да тръгнете по пътя към по-хармоничен живот.

 

Автор: Rachelle Wilber

Източник: http://blogs.naturalnews.com/6-principles-feng-shui-use-harmonious-home/

One thought on “6 принципа на Фън Шуй за хармоничен дом”
  1. Вън шуи не Фън…пълна ПРОСТОТИЯ,има БИБЛИЯ бе хора в нея са ИНСТРУКЦИИТЕ за ПРАВИЛЕН ЖИВОТ,ако СЪВЕСТТА не ти е чиста,може да си клечиш в тази поза и после …недай си БОЖЕ в ада.ИСУС ХРИСТОС умря и ВЪЗКРЪСНА ,за да сме спасени души,да се молим ,а не да клечим.

Напиши коментар

Добави обява

×
×