Авокадото обикновено се счита за здравословна храна. Обикновено единствено високото съдържание на мазнини е причина за ограничаване на консумацията на тези плодове. Посочено е, че приблизително шестдесет процента от американците харесват авокадо. Това е страхотна новина, защото те са един от най-добрите храни. Дори някои нови изследвания показват, че авокадото държи ключовете за лечение на някои видове рак.

6 противоракови предимства на авокадо

1. Плодовете авокадо са показали, че предлагат значителна защита срещу рака на гърдата, тъй като съдържат концентрирано количество каротиноиди. Те също така помагат на организма да абсорбира каротеноиди от богатите на каротеноидите зеленчуци, поради съдържание на мазнини.

2. Авокадото съдържа витамин C и E, които повишават антиоксидантните свойства на човешкото тяло. Витамин С рециклира витамин Е и помага за намаляване на LDL холестерола от окисление. Авокадото съдържа антиоксиданти като епикатехин, виолаксантин и около десетина други. Антиоксидантите неутрализират действието на свободните радикали, които са най-опасни странични продукти на клетъчния метаболизъм.

3. Глутатион е майстор антиоксидант на тялото. Когато нивата на глутатион в черния дроб се покачват, той е по-надежден за детоксикация на организма и ефективно защитава клетките от оксидативния стрес. Суроватъчният протеин увеличава нивата на глутатион на здравите клетки, докато намалява нивата на глутатион на раковите клетки.

4. Авокадото съдържа лутеин, противораков каротеноид. Лутеинът намалява риска от рак на простатата при мъжете и предпазва очите от макулна дегенерация и катаракта. Глутатионът може значително да намали честотата на рак на устната кухина и фаринкса. Авокадото е богато на калий и други витамини и сърдечно-здрави мазнини.

6. Фитохимикали и фитонутриенти (елементи унищожаващи туморните клетки) са били открити в плодовете. Авокадото помага за абсорбирането на каротиноиди – органични вещества с полезни ефекти върху очите, кожата и зъбите. 50 грама от авокадо пулп увеличава резорбцията на каротеноиди два пъти.

5. Изглежда че каротеноидите предпазват срещу някои видове рак, сърдечни заболявания и макулна дегенерация, свързана с възрастта. Концентрацията на полезни каротеноиди в тъмнозеления плод авокадо е най-близо до кората.

 

Автор: Sherice

Източник: http://blogs.naturalnews.com/6-anticancer-benefits-avocado/

Напиши коментар

Добави обява

×
×