Самообвинявате ли се, когато се поддадете на апетита си? Е, това не може да не е по ваша вина. Някои хранителни дефицити увеличават апетита и ще ви накарат дори да прекалите, независимо колко воля имате.

След като получите достатъчно от тези хранителни вещества, гладът ще изчезне. Може дори да се наложи да приемате добавки, ако не можете да получите достатъчно от тези хранителни вещества от храната. Показани са 6 хранителни дефицити, които повишават апетита към определени храни.

Недостиг на витамини от групата В

Изследванията показват, че тези витамини играят важна роля в управление на стрес и депресия. С една дума, те ви карат да се чувствате добре и контролират настроението ви. Когато не получавате достатъчно витамини от група В е по-вероятно да сте по-стресирани. А стресът ще ви накара да поискате нездравословна храна, както и да преяждате.

Можете да получите В-витамини от яйчни жълтъци, картофи, авокадо, пиле, месо, тъмни листни зеленчуци и сьомга.

Недостиг на магнезий

Според изследвания, недостигът на магнезий може да предизвика шоколадов глад. Имайте предвид, че приемът на твърде много захар и стрес може да понижи нивата на магнезий в организма.

Обелки на картофи, семена, млечни продукти и броколи са големи източници на магнезий.

Недостиг на калций

Много вероятно е да имате недостиг на калций, ако имате недостиг на магнезий. Калциевият дефицит обикновено предизвиква апетит към захар и сол.

Освен от млечни продукти, можете да получите калций от зеле, бадеми, сьомга, сардини, чиа семена и сусам.

Недостиг на желязо

Жените обикновено жадуват месо по време на ПМС, поради ниските нива на желязо. Вегетарианците могат също да имат глад за желязо.

Най-добрите източници на желязо са – месо, кашу, сушени плодове, бобови растения и тиквени семки.

Дефицит на Омега 3 мастни киселини

Липса на достатъчно омега 3 мастни киселини в организма предизвиква глад към различни храни. Ако винаги имате необясним глад, омега 3 мастни киселини могат да бъдат причина.

Можете да получите омега 3 мастни киселини от диво уловена риба, яйца от пилета, пасящи трева, ленено семе, орехи.

Недостиг на цинк

Недостигът на цинк е често срещан при възрастните хора и хората под голямо напрежение. Липсата на цинк може да не увеличи апетита, но пък ще се отрази на чувството ви за вкус, така че ще бъдете принудени да добавяте повече сол и захар към храните си.

Можете да си набавите цинк от стриди, ядки, яйца и зелен грах.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/6-common-nutrient-deficiencies-increase-cravings-appetite/

One thought on “6 хранителни дефицита, които повишават апетита към определени храни”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *