Внезапно сърцебиене може да бъде индикация за проблем със здравето на сърцето. Сърцебиенето се определя като аномалия или нередност в сърдечния ритъм и усещане за тропане в гърдите, когато сърдечната честота е или твърде бавна или твърде бърза. Важно е да се знае, че сърцебиенето е не просто ускорена сърдечна дейност, а може и да е сигнал за по-задълбочен проблем.

Сърцебиене може да бъде причинено от:

  • преумора
  • никотин
  • алкохол
  • кокаин
  • кофеин
  • амфетамини

7 домашни средства, които спират сърцебиенето мигновено

Гуава
Яденето на гуава на празен стомах може да лекува сърцебиене. Опитайте да консумирате гуава всяка сутрин. Не само, че ще се лекува сърцебиене, но тя също така ще предостави успокояващ ефект.

Студена вода
Пиенето на чаша студена вода може да помогне за възстановяване на нормалния пулс. Тя също така ще помогне за намаляване на стрес, тревожност и виене на свят. Намокрете лицето си със студена вода или вземете студен душ, шокирането на тялото ще доведе до връщане на нормалния сърдечен ритъм.

Канела
Канелата може да лекува сърцебиене. Тя съдържа хранителни вещества, включително манган и калий, които са добри за сърцето. Тя помага и за подобряване на потока на кръвта, предотвратява излишък на лошия холестерол и намалява високото кръвно налягане. Смесете 1 чаена лъжичка канела на прах в чаша с топла вода и я изпийте.

Балансиране на електролити
Твърде високо или прекалено ниско ниво на електролити в тялото ни, като калий, калций, натрий, магнезий, може да увеличи сърцебиенето. Уверете се, че поддържате нивото на електролити нормално.

Магнезий
Установено е, че приемането на добавка магнезий спира сърцебиене. Използването му може да предотврати сериозните ритъмни нарушения, които често съпътстват инфаркт. Взимайте най-малко 300 мг калциев цитрат два пъти на ден, заедно с 300 мг магнезиев цитрат два пъти дневно.

Метод на Валсалва
Тази техника се използва за намаляване на бърза скорост на сърцето. Запушете носа си и затворете устата си. След това издишайте насила. Това ще доведе до бърз скок на сърдечната честота, последвано от забавяне на сърдечната честота. Ако имате сърдечно заболяване или сте в напреднала възраст, моля, не опитвайте тази маневра.

Мед и лимон
Медът е отлична храна за сърцето, тъй като е лесно смилаем. Една чаша вода се смесва с една супена лъжица мед и сок от половин лимон. Взима се преди лягане и един много полезен лек за сърцебиене.

Автор: Prof. Hesin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-home-remedies-stop-heart-palpitations-instantly/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *