черно-сусамово-семе-сусам

Черните сусамени семена са известни със своя страхотен хранителен профил и са оценени като една от най-здравословните храни в света. Сусамовите семена съдържат важни фито-хранителни вещества като омега-6 мастни киселини, флавоноиди, антиоксиданти, витамини и диетични фибри с потенциални противоракови и други здравословни свойства.

Черното сусамово семе може да е малко, но е мощна храна. Хранителните вещества, които се намират в сусамните семена, могат да допринесат за здравето на сърдечно-съдовата система, да намалят възпалението, да подкрепят здравето на дихателните пътища, да предпазват от рак на дебелото черво и остеопороза, както и други състояния.

7 здравословни причини да ядете черно сусамово семе

Облекчава артрит
Високото съдържание на мед в черното сусамено семе помага за намаляване на болката и подуването, свързани с артрита. В допълнение, този минерал поддържа костите и ставите гъвкави и здрави.

Подобрява здравето на очите
Според традиционната китайска медицина очите са тясно свързани със здравето на черния дроб. При засягане на черния дроб очите стават уморени и сухи и зрението може да се замъгли. Черният сусам е естествен тоник за черния дроб, който на свой ред се смята, че подхранва и поддържа функцията на очите.

Предотвратяване на рак
Черният сусам е с най-високо съдържание на фитостерол сред всички семена, който е необходим в борбата срещу тежките заболявания като: левкемия, множествен миелом, рак на дебелото черво, рак на белия дроб, рак на гърдата и др.

Предотвратява анемия
Една чаша черно сусамово семе съдържа около 20 мг желязо, което е около 115% от дневния ви прием на желязо – минерала, който е от съществено значение за транспортиране на кислород около тялото ви и предотвратяване на анемия.

Предотвратяване на остеопороза
Редовното ядене на черно сусамово семе ви осигурява добър прием на цинк и калций, и двата минерала, необходими на тялото за добро здраве на костите.

Намалете високото кръвно налягане
Черните сусамени семена са доказано ефективен начин за намаляване на кръвното налягане. Те съдържат висока концентрация на магнезий, съединение, което може активно да намали хипертонията.

Антидиабетично действие
Черното сусамово семе е подправка, която притежава антидиабетни свойства. Тъй като сусамът съдържа магнезий и други важни хранителни вещества, които подобряват плазмената глюкоза при свръхчувствителни диабетици.

 

Автор: Cooper

Източник: https://www.naturalnewsblogs.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *