сън-сънища-човешко-лице

Има една древна еврейска поговорка, която казва: „Неразгаданите сънища са като неотворено писмо.“ Сънищата ни са начин подсъзнанието ни да се свърже с нас. Така ни казва какви са скритите ни страхове, стремежи и нужди. Показват ни състоянието на нашето психическо здраве по същия начин, по който зелената светлина ни казва, че е добре да продължим по пътя.

Експертът по сънища д-р Клеър Джонсън изброява седем от най-често срещаните сънища и техните значения.

  1. Падане на зъби – този сън обикновено се свързва с несигурност, нестабилност, промени в живота и загуба. Това може да означава, че вече не можем да скрием чувствата си, колкото и да се усмихваме или да се преструваме, че всичко е наред. Така че, когато сънувате, че вашите зъби падат, ще се запитате – Обичате ли това, което правите? Там ли сте, където искате да бъдете? Ако не, е време да направите промяна.
  2. Летите – това може да има нещо общо с мощната сексуална и творческа енергия. Свързано е със свободата и самочувствието. Въпросът е, как летиш? Летиш ли плавно или се бориш с въздуха? Ако летите без грижи в небето, поздравления! Намирате се на най-доброто място, където може да бъдете. Но ако се борите, попитайте се: В коя област на живота потъвам?
  3. Бягате от нещо – това са най-честите кошмари. Лош човек тича след вас. Чудовище ви преследва в тъмен тунел. Звяр се опитва да ви настигне в джунглата. Но краката ви са вкоренени в земята или се движат много бавно. За всички ужасни чувства, които носят, кошмарите са подаръци, които ни принуждават да се изправим пред подсъзнателни страхове. В състояние на съновидения, както е по време на будно време, имаме силата да се изправим срещу чудовището и да дадем на нашите сънища щастлив край. Запитайте се: От какво бягам? Какво ме плаши? Как да се справя с моя страх?
  4. Сгради и превозни средства – сънищата рисуват картина на нашето здраве или липса на това. Сградите и превозните средства често представляват тялото. Сънувате бляскава кола, лъскав и модерен небостъргач, това може да означава, че сте в „розово“ здраве. Стара къща и повредена кола, от друга страна, могат да говорят за лошо здраве. Някога сънували ли сте, че карате кола с повредени спирачки? Джонсън казва, че това може да е знак, че не можеш да забавиш и работиш много усилено, за да направиш повече. Това може да означава, че е време да се забавите и да предприемете почивка. Така че помогнете на себе си. Опитайте да сънувате мечтаната къща, която дълго сте искали да получите или да карате колата, която винаги сте искали.
  5. Изневяра – това буквално не означава, че вашият партньор е неверен, а би могло да означава, че вие самите се чувствате измамени по някакъв начин. Запитайте се защо се чувствате измамени. Ако смятате, че сънят ви е свързан  с партньора ви, попитайте себе си дали той ви прави нещастни по някакъв начин. Щастливи ли сте заедно или имате нужда от промени в отношенията? Припомнете си съня и се опитайте да го приживеете отново, като този път попитайте партньора си защо се държи зле.
  6. Паяци и други насекоми – такива буболечки са често срещани в сънищата и техните значения могат да бъдат много лични. Паяк означава едно нещо за хора, които харесват насекоми, но друго за някой, който иска да ги избегне на всяка цена. Тези, които сънуват насекоми, трябва да си зададат въпроса какво ги тревожи. Спомнете си чувствата си. Дали буболечката беше сладка или страшна? Дали плете красива паяжина или ви притеснява? Ако сте затрупани, опитайте да си припомните основното изображение в съня. Опишете какво е – на глас, сякаш говорите с чужденец от друга планета. Ако кажете нещо като: „Това е гаден бъг, който не искам близо до мен“, това може да означава, че нещо ви притеснява и искате да го избегнете. Може ли това да е неприятен колега или труден съсед?
  7. Вълни – океанът обикновено представлява процеси в подсъзнанието. Д-р Джонсън казва, че знае, че животът й ще се промени, когато сънува приливните вълни. Когато сънувате огромни, блестящи приливни вълни от океана, разберете дали сте уплашени, очаровани, развълнувани или примирени. Заставате ли на брега или гледате от безопасно място? Бързо ли бягате от тях или се възхищавате как Слънцето целува върховете на вълните? Водата е ликуваща или бунтовна? Говорейки за вълни, слушането на запис на морските вълни, тихо вечер, докато спите, ще ви помогне да се събудите спокойни и освежени на следващия ден.

Сънищата ни показват ясни образи от живота, които ние не виждаме, когато сме будни. Ето защо те са ключове, които разкриват много знания за самите нас и какво ни прави щастливи. Тълкувани добре, те могат да ни насочат към един по-пълен, по-доволен живот.

 

Автор:  Jessica Dolores

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×