Чувствате ли се раздразнителни, изтощени, с главоболие, със стомашни проблеми или не толкова жизнени като преди? Тогава вероятността, че има твърде много токсини, които причиняват щети в тялото ви е голяма.

Добрата новина – всичко това може да се промени в рамките на няколко дни. Тук са 7 предупредителни знаци за наличието на прекалено много токсини в тялото ви и какво да направите, за да се отървете от тях и да се чувствате добре.

 

7 Признаци, че имате твърде много токсини в тялото си

1. Необяснимо покачване на теглото

Възможно ли е все още да наддавате на тегло или пък да не можете да отслабнете, въпреки, че правите всичко правилно? Може да тренирате ежедневно, да намалите приема на калории и все още да не можете да загубите тези килограми. Е, токсините могат да бъдат виновника. Когато има твърде много токсини, тялото ви създава повече мастни клетки, за да се предпази, както и да предпази тъкани и органи.

2. Чувствате се уморени през цялото време

Чувствате се изтощени или уморени през деня, въпреки, че получавате вашите 7-8 часа сън, е друг често срещан признак на твърде много токсини. В отговор на силната умора ние често пием кафе или ядем сладки храни, за да получим повече енергия, но в действителност тези храни правят нещата още по-зле.

3. Постоянно желание за храна

Твърде много токсини означава, че черният дроб и бъбреците работят по-трудно и изискват повече енергия. Постоянното желание за храна може да е знак, че тялото ви се нуждае от почивка, за да помогне за регулирането на вашите системи.

4. Лош дъх

Въпреки, че лошият дъх често върви ръка за ръка с храносмилателни проблеми, той също може да означава, че вашият черен дроб работи твърде трудно и се бори за премахване на токсините.

5. Мускулни болки

Ако имате болки в мускулите, може да се окаже, че тялото ви реагира на токсини и мускулите не получават хранителни вещества и енергия, от които се нуждаят, за да функционират правилно.

6. Кожни проблеми

Акне, обриви или рани, които не се зарастват правилно могат да бъдат признаци, че тялото ви се опитва да се отърве от токсични претоварвания.

7. Запек

Необходимо е редовно ходене до тоалетна по голяма нужда за премахване на токсините от храносмилателния ви тракт. Запек, чувство за подуване и други храносмилателни оплаквания са знак, че тялото ви отнема твърде време, за да ги изхвърли от системата.

Какво да направите?

  • Пийте повече вода, за да може да изхърлите повече токсини.
  • Консумирайте повече фибри. Фибрите помагат на тялото ви да се свързва с повече токсини и мазнини, за да ги отстраняват. Плодове, листни зеленчуци и други зеленчуци са най-добрият начин да се добавят фибри към вашата диета.
  • Спортувайте редовно, най-малко 30 минути на ден. Изпотяването помага, да се елиминират повече токсини и да се подобри кръвообращението.
  • Уверете се, че сте включили пробиотици към диетата си, за да се лекуват червата и да се позволи на приятелските бактерии да си вършат работата.
  • Избягвайте токсична грижа за кожата и продукти за бита.
  • Избирайте органична продукция, колкото е възможно да се избегнат пестициди и ГМО.
  • Елиминирайте химико-натоварени преработени храни, рафинирани зърнени храни и захар. Те не съдържат полезните  хранителни вещества, които подпомагат на черния дроб и бъбреците да работят ефективно.
  • Подкрепете вашия черен дроб и бъбреци с билки за детокс, плодове и зеленчуци.
  • Направете си програма за детоксикация.

 

Автор: Amy Goodrich

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-signs-many-toxins-life/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *