Наскоро проведено изследване от Silent Spring Institute разкрива 17 от най-честите химикали, които причиняват рак на гърдата в лабораторни плъхове. Статията е публикувана в списанието на Националния институт на здравеопазването (NIH). Тези химически вещества, които трябва да бъдат едни от най-важните цели за превенция на рака на гърдата са открити в бензин, дизел и други отработени газове на превозните средства, текстил, който не задържа петна, средства за премахване на бои и странични продукти за дезинфекция в питейната вода.

„Изследването предоставя пътна карта за превенция на рака на гърдата чрез идентифициране на приоритетни химикали, на които жените са най-често изложени и показва как да се измерва експозицията“, заявява авторът на изследването Рутан Рудел, изследователски директор на Silent Spring Institute.

Някои от основните източници на канцерогени за гърдата, на които сме изложени са бензен и бутадиен, които могат да дойдат от газовете на колите, оборудване за косене на трева, тютюнев дим и овъглена храна. Според това проучване други проблемни химикали, на които може да сме изложени дневно, са почистващи разтворители като метилен хлорид, фармацевтични продукти, използвани при хормоно-заместителна терапия, някои забавители на горенето, химикали в петно​​-устойчив текстил, незалепващо покритие и стирен, който идва от тютюневия дим и се използва за направата на стиропор. Канцерогени могат да бъдат открити и в питейната вода, съобщават изследователите.

„Всяка жена в Америка е била изложена на химикали, които могат да повишат риска от рак на гърдата„, заявява съавторът Джулиа Броуди (Silent Spring Institute).

Проучването също така изброява начини, по които жените могат да избегнат или сведат до минимум излагането на тези химикали :

1 . Използвайте твърд въглероден филтър за питейна вода.

2 . Използвайте вентилатор по време на готвене и ограничавайте изгорена храна.

3 . Не купувайте мебели с полиуретанова пяна или попитайте за мебели, които не са били третирани със забавители на горенето.

4 . Избягвайте килими, мебели и материи, устойчиви на петна.

5 . Ако използвате химическо чистене, изберета такова, което не използва PERC ( перхлоретилен) или други разтворители. Попитайте за „мокро почистване. “

6 . Ограничете излагането на отработените газове от превозните средства или генератори, използвайте електрически косачки за трева вместо такива, които се захранват с газ.

7 . Не вкарвайте химикали в къщата, сваляйте обувките пред вратата и почиствайте със стирка.

Автор: Samantha Clove

Източник: http://blogs.naturalnews.com/7-tips-prevent-breast-cancer-silent-spring-institute/

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×