(NaturalNews)

Времената със силен стрес могат да повлияят на здравето, съня и цялостното ви чувство за благосъстояние. Докато хроничният дългосрочен стрес е зов за промяна на начина на живот и по-сериозна намеса, понякога преминаваме през стресови периоди, знаейки, че краят им се вижда. Ако това е вашата ситуация, знайте, че една добра диета, 8 часа сън на нощ, упражнения и следните добавки могат да помогнат.

Следните добавки ще ви помогнат да се чувствате по-спокойни, щe ви помогнат да избегнете заболяване и да спите:

  • Витамин B комплекс
  • Триптофан
  • Калций
  • Магнезий
  • Витамин C
  • Витамин D
  • Мултивитамин или Цялостна Хранителна Формула
  • Омега 3
  • Мелатонин (ако безсънието е проблем)
  • Корен от валириан (ако безсънието е проблем)

Витамин B комплекс

Докато някои от витамините В се препоръчват редовно за стрес, винаги е най-добре да вземате витамините от група В в комплексна форма, тъй като витамините от тази група работят заедно. Изследвания също така показват, че приемът само на един витамин B с течение на времето може действително да доведе до дефицит на други B-витамини. B-витамините са валиума на природата. Те успокояват нервната система и помагат за много функции в тялото и мозъка. Те могат да ви помогнат също да заспите.

L-триптофан

L-триптофанът е аминокиселина, от която се нуждае тялото, за да направи серотонин и мелатонин. Серотонинът е основен невротрансмитер, за да се „чувстваме добре“, докато мелатонинът е необходим за сън.

Калций и магнезий

Калцият и магнезият работят заедно. Магнезият успокоява тялото. Можете да го приемате като добавка или да се накисвате в английска сол в продължение на 40 минути.

Витамин C и витамин D

По време на огромен стрес, имунната система често е потисната. Един допълнителен тласък на витамин C и витамин D подпомага имунната система и може да ви предпази от хващане на вирус или бактериална инфекция при вече трудното време.

Мултивитамин или Цялостна Хранителна Формула

По време на силен стрес трябва да се гарантира, че всички ваши хранителни нужди са изпълнени. Ежедневен прием на мулти-витамини и / или Цялостна Хранителна формула ще ви помогнат да получите всички хранителни вещества, от които се нуждае тялото ви.

Омега 3

Масло от крил, масло от ленено семе, рибено масло или добра смес от масла ще помогне със стреса и концентрацията и ще стабилизира настроението.

Мелатонин и корен от валериан

Ако L-триптофан и B витамините не помогнат с безсънието, добавете мелатонин и корен от валериан към вечерната си рутина.

Заключение:

Справянето със стреса по здравословен начин включва здравословно хранене, достатъчно упражнения, добър сън и избягване на хапчета за бързо намаляване на стреса, които правят повече вреда, отколкото добро. Не разчитайте на лекарства, алкохол, никотин, кофеин или нездравословна храна, да ви помогнат в стресовите времена. Те не помагат изобщо, въпреки че може да изглежда, че го правят в момента. Това е време да предприемете отлична грижа за себе си, за да сведете стреса върху тялото си до минимум, въпреки че има повече от достатъчно стрес в живота ви. Неспособността да се справяте със стреса е знак за адренален стрес.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Kali Sinclair

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *