Повечето хора мислят, че пият достатъчно вода, независимо от това какво количество действително консумират. Въпреки това, някои доклади сочат, че ¾ от хората са хронично дехидратирани! Това означава, че периодично и редовно телата им не разполагат с достатъчно вода, за да функционират по най-добрия начин. Обърнете внимание на списъка с предупредителни знаци по-долу и преценете дали сте един от тези 75%. Може би трябва дори да пиете чаша вода, докато четете тази статия.

Признаци, че не пиете достатъчно H2O

  1. Жажда – ако устата ви е суха и се чувствате жадни, вече сте дехидратирани.
  2. Суха кожа – това е един от най-ранните признаци, че тялото ви е хронично дехидратирано.
  3. Друг признак е, ако тренирате и тялото ви не произвежда много пот, то вие сте дехидратирани. Кожата ви трябва да е добре хидратирана, защото тялото ви се нуждае от вода, за да може да се охлади чрез изпотяване.
  4. Храносмилателни проблеми – когато тялото ви не е хидратирано, слузта в стомаха отслабва, често причинява стомашни киселини и лошо храносмилане.
  5. Запек – ако сте дехидратирани, червата имат малко или никакво смазване, за да работят.
  6. Сухота в очите – сухота и сърбеж в очите е знак, че слъзните канали са сухи като резултат от липсата на хидратация.
  7. Намалено уриниране – едно добро ниво на консумация на вода ще доведе до уриниране около 4-7 пъти на ден. Ако е по-малко от това, трябва да се приема повече вода.
  8. Преждевременно стареене – ако тялото е с ниско съдържание на вода, кожата ви ще го покаже. Кожа, която е хидратирана ще изглежда плътна и сияйна; кожа, която е дехидратирана ще има линии и бръчки. В допълнение, колкото по-възрастни сте, толкова по-трудно е за тялото ви да задържа вода, така че трябва да се консумира повече вода  редовно.
  9. Глад – често пъти,  болки от дехидратация може да се сбъркат с болки от глад.

Съвети за добавяне на повече вода в ежедневието ви

Ако срещнете един / някои от тези признаци, е много вероятно да сте дехидратирани и трябва да се наложи да увеличите приема на вода веднага. Ето някои съвети, които ви помагат да останете хидратирани:

Създайте нов навик – пийте голяма чаша вода (300 гр.) всяка сутрин, когато се събудите. Дори по-добре е да се пие една пълна чаша вода преди всяко хранене.

Напомняне – дали на компютъра, часовника или телефона си, задайте напомняния през целия ден да се пие чаша вода.

Вземете си бутилка за вода – това ще ви насърчи да пиете повече вода през целия ден. Пийте в колата, докато чакате на опашка в магазина, на бюрото си, или докато гледате телевизия.

Много е важно тялото ви да е хидратирано. В края на краищата 70% от тялото ви е направено от вода, как може то да функционира правилно, ако не разполагате с достатъчно вода? За средностатистическия възрастен, се препоръчва да се пият по 8 чаши вода всеки ден. За по-възрастните още повече.

 

Автор: Sasha Brown

Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-warning-signs-not-drinking-enough-water/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *