Корен-Джинджифил

Хората са приемали аспирин в продължение на много десетилетия. Ежедневната употреба на аспирин е не само неефективна, но и опасна. Това води до множество други проблеми и стомашно-чревни проблеми, както и удвояване на риска от инсулти, без да намалява фатални сърдечни атаки. Въпреки това, има много по-безопасни и естествени алтернативи, които се представят дори по-добре от аспирина и то без отрицателните странични ефекти.

Общи опасности от аспирин

  • сърдечна недостатъчност
  • астма
  • язви на стомаха
  • кървене или нарушения със съсирването
  • диабет

8 натурални заместници на аспирин

Кратом

Кратом е билка, която едновременно бързо и естествено облекчава болка, но е непозната за повечето от нас. Кратом има интересна история от началото на своето време, като билка за намаляване на болката, повишаване на енергията и повдигане на духа сред индонезийците. Много хора, които са пристрастени към опиум, използват кратом, за да им помогне да издържат абстиненцията лесно.

Дяволски нокът

Дяволският нокът е южноафриканска билка, която е популярна в Европа от няколкостотин години. Тя е доказано ефективна като противовъзпалително за артрит, тендинит и мускулна болка.

Марихуана

При канабисът, за съжаление, има правен въпрос. Клинично доказано е, че облекчава болката бързо. Също има страничен ефект, промяна на настроението при вдишване. Но има, обаче, и други методи за използване на канабис, при които не се получава ефекта на „напушване“.

Кора от бяла върба

Тази билка е била първоначалният аспирин. Тя съдържа вещество, наречено салицин, който се превръща в салицилова киселина, когато стигне стомаха. Салицилова киселина е основният компонент на аспирин и когато се използва синтетично има дразнещи ефекти върху стомаха. Бялата върбова кора е ефективна при облекчаване на болка, възпаление и треска. Препоръчва се доза от 1 до 2 пълни капкомера тинктура на бяла върбова кора дневно.

Бромелаин

Една от най-често продаваните немски добавки е този ензим, намиращ се в ананасите, който често се използва за лечение на възпаление при състояния като артрит. Тя се продава във вид на таблетки.

Куркумин

Куркуминът е компонент на билката куркума и е известен като мощно болкоуспокояващо. Подобно на капсаицина, той помага да блокира сигнали за болка към мозъка. Проучванията показват, че куркуминът е ефективен при болка, дори и хронична болка и е в сила, когато става въпрос за лечение на ревматоиден артрит.

Джинджифил

Добавянето на този корен към ежедневната ви диета наистина може да помогне не само да се борите с гадене, но също така и да се предотврати възпаление. Джинджифилът е важен за азиатски, индийски и арабски лечебни терапии за лечение на възпаления, свързани с артрит и улцерозен колит в продължение на години. Можете да приемате джинджифил, когато е пресен, под формата на капсули или като чай.

Черни череши

Химикалите, които дават тези череши, може да облекчат болката по-добре от аспирин и могат да осигурят антиоксидантна защита, сравнима с търговски достъпни добавки като витамин Е.

 

Автор: Sherice

Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-natural-substitutes-aspirin/

Напиши коментар

Добави обява

×
×