Много хора обичат да добавят Житняк към ежедневните си хранителни навици, за което, разбира се, има добра причина. Пшеничната трева е мощен детоксикиращ агент и е напълно естествена. Житнякът е познат в продължение на стотици години.

Само 28 грама от житните стъбла на ден са еквивалентни по хранителна стойност на повече от 1 килограм зеленолистни зеленчуци! Пшеничната трева потиска апетита, намалява телесната миризма, превенция на рак и повече. Снабдена с минерали, калий, калций и аминокиселини, пшеничната трева може наистина да обогати вашата диета.

Ето няколко причини, за да добавите Житняк към вашата диета:

1) Потиска апетита: Пиенето на житняк всяка сутрин може да потисне апетита ви, защото той е пълен с хранителни вещества. Това помага на тялото ви да компенсира всички витамини и минерали, които може да липсват. Пийте сока сутрин на гладно. Ще откриете, че вашият апетит не е само потиснат, но и че може да загубите излишни килограми.

2) Стимулира кръвообращението: По малко сок всеки ден ще стимулира кръвообращението чрез увеличаване на количеството на кислород в кръвта.

3) Подобрява храносмилането: Пшеничната трева може  да помогне при киселини в стомаха, както и при лошо храносмилане, защото е пълна с витамин B и аминокиселини, както и ензими. В действителност, житнякът може да очисти червата.

4) Лекува лош дъх: Пиенето на този сок редовно ще измие токсините от устата, както и тялото и всъщност може да се отървете също и от миризмата на тялото.

5) Облекчава болката при артрит: Доказано е, че ечемичната трева е ефективна при лечение на артрит, защото съдържа хлорофил. Хлорофилът бори възпалението, което може да причини болки в ставите.

6) Намалява умората: Умората се появява, когато тялото е лишено от почивка и страда от отслабване на имунната система. Хлорофилът в житняка помага за увеличаване  доставките на кислород в клетките и тъканите на организма, които ще допринесат за регенерацията на клетките, лекува тялото и намалява умората.

7) Помощ при слънчево изгаряне: Пшеничната трева всъщност може да ускори процеса на заздравяване при слънчево изгаряне. Просто напоете памук в сока и го приложете към района със слънчево изгаряне. Нека седи върху кожата в продължение на няколко минути и след това изплакнете.

8) Почиства синусите: За да изчистите синусите, просто пийте или смръкнете житняк. Пийте сок от житните стъбла, когато почувствате нужда или смръкнете няколко капки през носа.

Автор: Alex Jordon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-great-reasons-add-wheatgrass-diet/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *