левкоцити-кръвни-телца-вени

Редица здравни състояния може да доведат до понижаване броя на белите кръвни клетки. Инфекции, левкемия, лечение на рак, анемия, лекарства, автоимунни заболявания, алергии и други могат да се прицелят в имунната система, да я отслабят и направят тялото по-уязвимо към инфекции.

Какво е брой на левкоцитите?

Белите кръвни клетки се произвеждат в костния мозък и помагат на имунната система да се бори с бактериални и вирусни инфекции. За „нормален“ брой на белите кръвни клетки обикновено се счита бройката между 4500 до 10 000 бели кръвни клетки (WBCs) на микролитър кръв. Тези, които имат 3500 или по-малко може да се счита, че имат ниска WBC (наричан още „неутропения“), но не винаги, разбира се, това зависи от пациента, лекаря и ситуацията. Брой на левкоцитите по-малко от 1,000 обикновено винаги е твърде малък и сочи за сериозен риск от инфекция.

Естествени начини за увеличаване броя на белите кръвни клетки

Витамин А, Е, С и фолиева киселина

Увеличаването на приема на витамин А ще увеличи лимфоцитните бели кръвни клетки, които атакуват раковите клетки и чужди нашественици, които могат да причинят инфекции. Витамин С помага за синтезиране на белите кръвни клетки. Фолиевата киселина увеличава неутрофилните бели кръвни клетки. Ако не получавате достатъчно снабдяване на фолиева киселина в диетата си, броят на белите кръвни клетки ще намалее.

Селен

Университетът на Мериленд заявява, че селенът може да помогне за изграждането на белите кръвни клетки. Някои изследвания показват, че селенът може да помогне за предотвратяване на някои инфекции. Друго изследване показва, че когато възрастните хора вземат двете – цинк и селен, имунната им система отговаря по-добре.

Зелен чай

Зеленият чай е чудесен източник на антиоксиданти, които помагат на тялото да се бори с инфекциите. Пиенето на зелен чай може да помогне за подобряване на имунната система, което кара тялото да създава повече WBCs. Едно проучване показва, че зеленият чай може да реплицира някои вируси, което означава, че няма да загубите толкова много бели кръвни клетки, за да се борите с вируса.

Яжте повече кисело мляко

Хората, които приемат пробиотици имат по-силна имунна система, отколкото тези, които не ги вземат. Пробиотиците също стимулират производството на WBC. Проучване е проведено от немски учени и публикувано в Clinical Nutrition на близо 500 здрави възрастни от 18 до 67. На всички са били дадени добавки, но само половината получили пробиотични добавки. За три месеца, тези, на които били дадени пробиотици страдали по-малко от настинки.

Омега-3 мастни киселини

Поглъщането на омега-3 мастни киселини повишава фагоцитната активност. Фагоцитите са белите кръвни клетки, които консумират бактерии. Мазните риби като риба тон, скумрия или сьомга, както и ленено масло са добри източници на омега-3 мастни киселини.

Чесън

Проучване на животни от 2002 г. установява, че плъхове, хранени с чесън, показват значително увеличение на общия брой бели кръвни клетки. Изглежда също и, че насърчава способността на белите кръвни клетки, да се борят с инфекции и също така стимулира други имунни клетки.

Цинк

Цинкът повишава агресивността на белите кръвни клетки, които се борят с инфекциите, позволява им да произвеждат повече антитела, помага на тялото да произвежда повече бели кръвни клетки и увеличава броя на клетките, които помагат на организма да се пребори с рака. Консумирането на зърнени храни, обогатени с цинк, хранителни добавки с цинк, раци, стриди, тъмно месо, боб, пуешко или телешко може да увеличи приема на цинк.

Плодове и зеленчуци

Плодове като смокини, пъпеши, портокали или ягоди и зеленчуци като тиква, моркови, броколи, аспержи, карфиол, цвекло и спанак са известни с естествено увеличаване  броя на белите кръвни клетки.

 

Автор: Bentley Phyllis

Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-natural-ways-increase-white-blood-cell-count/

By admin

One thought on “8 eстествени начини за увеличаване броя на левкоцитите”
  1. МАОЛО има чудесни резултати при нисък хемоглобин и ниски тромбоцити. За да има ефект, МАОЛО трябва да се взема 3 х 2 капсули дневно или 6 капсули за 24 часа след храна. Поддържа и левкоцитите и неутрофилите. Тези показатели най-често страдат при химиотерапия. Ако вливанията са на 21 дена е добре на около 10-тия ден между двете вливания да се направи контрола на кръвта и в зависимост от резултата се намалява или увеличава дозата МАОЛО. За целта трябва да се търси оригиналния продукт с името МАОЛО, тъй като има фалшификат под друго име, но със същите претенции. Естествено, че с фалшификата няма никакъв ефект и хората пропускат с него вливанията си, тъй като им падат кръвните показатели, без оригинала МАОЛО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *