(NaturalNews)

Проучване за ефекта на DHA (докозахексаенова киселина) и витамини върху агресивни хора и такива с импулсивно поведение показват, че DHA има положителен ефект, но не и витамините.

Проучването обхваща група от 200 млади мъже на средна възраст 20 години, без история на асоциално поведение. Давани са им 672 мг DHA на ден в продължение на 12 седмици. Проведени са няколко теста на индивидите, преди и след периода добавки, които активно измерват агресивните и импулсивни реакции. Тези тестове са били предимно игри, които оценяват способността да подтискат импулсивни реакции или да измерят нетърпеливостта или степента на агресивен отговор на стресова анимация.

Резултатите от изследването показват значително подобрение в резултатите след добавка DHA.

Тези данни потвърждават предишни проучвания, които оценяват импулсивността и агресивните реакции, когато се оценяват чрез въпросници. Това е първото изследване, което наблюдава въздействието директно по време на ситуациите на изпитване. Също така потвърждава предположението и наблюдението, че DHA-добавките подобряват функциите на внимание при децата.

Агресията и импулсивността са чести симптоми при деца и юноши с различни разрушителни или антисоциални диагнози на поведение. Децата с Разстройство и дефицит на вниманието (ADHD), нарушения от аутистичния спектър (ASD) и опозиционно поведение, всички могат да проявяват лесно чувство на неудовлетвореност, нетърпимост, агресивни изблици, липсата на самоконтрол и лош контрол на импулси.

Холистичен подход

Добавяне с DHA е прост начин за подобряване на мозъчната функция и облекчаване на тези симптоми, без да се прибягва до опасни фармацевтични лекарства. Стимулиращи лекарства като Adderall, Focalin и Concerta, често използвани за тези деца  водят до значителни странични ефекти, включително нарушения на съня, нервни тикове и подтискане на апетита. Други подобряващи серотонина лекарства, като Zoloft и Prozac, използвани за лечение на тези деца, имат сериозни странични ефекти, включително влошаване на насилствени импулси и самоубийствено поведение.

Други холистични методи за подобряване на функциите на внимание и намаляване на агресивното поведение при децата включват подсилване на серотонин с триптофан или неговите аналози 5HTP, като намаляващи нивата на глутамат с аминокиселината теанин и използване на хомеопатични лекарства. Потърсете холистичен специалист педиатър, който може да разработи безопасен план за управление на DHD, ASD и подобни проблеми при децата.

Източник: http://www.naturalnews.com/040160_DHA_fish_oil_impulsivity.html#ixzz2SR0ujS5n

Автор: Randall Neustaedter OMD

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×