(NaturalNews)

В продължение на години, всички сме чували, че глобалното затопляне заплашва нашата планета. Но сега в зашеметяващ обрат световните учени предупреждават, че идва ера на глобалното захлаждане, с необикновени разширения на лед в океана, които са записани само в последната година.

Дори последния доклад на Междуправителствената Експертна Група по Изменение на Климата (IPCC) на ООН показва, че според много учени ерата на глобалното застудяване вече е в ход.

Оказва се, че глобалните прогнози за затопляне не са нищо повече от разпалване на страх и гибел на базата на неуспешни компютърни модели.

Например, през 2007 г., Би Би Си съобщи, че Арктика ще бъде „без лед“ до лятото на 2013 година. Ето как точно беше публикувано това разпалване на страх от Би Би Си:

Учени в САЩ са представили една от най-драматичните прогнози за изчезването на морския арктически лед. Техните последни проучвания за моделиране показват, че северните полярни води могат да останат без лед през летата в рамките на само 5-6 години. Професор Виеслав Масловски казал на среща на Американски Геофизичен Съюз, че предишните прогнози са подценили процесите, които водят до загуба на лед.

Статията на Би Би Си разпалваща страх за глобалното затопляне все още е на разположение на адрес:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/7139797.stm

Ето и снимка от статията:

Масивно разширяване на леда доказва, че алармистите за глобалното затопляне грешат

Сега лятото на 2013 г. свърши, и не може да се спори със сателитните изображения на лед. Тези снимки, показани по-долу, разкриват над един милион квадратни мили от нов лед образувал се само през последната година. Това е увеличение с 60 процента в сравнение с предходната година, съобщава Дейли Мейл.

Ето и сателитни изображения публикувани от тях, показващи разширяването на леда:

Както можете да видите от снимката, покритието на лед през Август 2013 г. –  (изображението вдясно) значително се е увеличило, в сравнение с Август 2012 – (изображението вляво).

Сега, иска ми се да не трябваше да споменавам очевидното в статия, но по-високите температури ще предизвикат топене на леда, като в резултат ще има ПО-МАЛКО лед, а не повече.

Следователно, наличието на бързо нарастващи количества лед е доказателство, че температурите в региона не се покачват, а спадат. Това е така, освен ако не вярвате в магия по същия начин, по който толкова много „​​учени“ очевидно вярват. Каква магия? Магията, че по някакъв начин по-високите температури, водят до образуване на ПОВЕЧЕ ледове. Този вид магия изисква сложна магическа пръчка, набор от фино изработени кукли вуду и куп таблоидни астрологични свитъци.

Въпреки това, има много „​​учени“, които вярват толкова дълбоко в техните аргументи за глобално затопляне, че са били принудени да измислят някакъв сложен нов подход, за да се опитат да обяснят образуването на лед в Арктика. Този нов подход сега се нарича „пауза“. Те казват, че бързо развиващите се ледени блокове се дължат на „пауза“ в глобално затопляне!

Глобалното затопляне винаги е било политически аргумент, а не научен

В интерес на истината, от самото начало, глобалното затопляне никога не е било научен аргумент. То винаги е било – и винаги ще бъде – политически аргумент, облечен в езика на науката.

По политически причини, които нямат нищо общо с науката или реалността, някои глобалистки агенти имаха нужда да убедят населението на света, че края на света е идва, ако не се намалят емисиите на въглероден диоксид. Но за да направят това, тези агенти първо трябваше да демонизират въглеродния диоксид, единственият най-важен хранителен елемент на планетата за залесяване, развитие на растенията, производство на храни и „екологизирането“ на планетата.

Въглеродният диоксид е толкова важен за растенията, че някои парникови оператори купуват и инсталират генератори на въглероден диоксид, за да предоставят допълнителни хранителни вещества за техните растения, които гладуват от ниски нива на CO2 в атмосферата.

Всъщност, ето и снимка на каталог, изпратена до търговски парников производител. Както можете да видите, тази страница се състои от два различни генератора на CO2, които превръщат пропан или природен газ във въглероден двуокис, с цел значително увеличаване  растежа на растенията:

„Ползите от добавки въглероден диоксид за растежа и производството на растенията в рамките на парникова среда са добре известни от много години“, се казва от Министерството на Земеделието и Храните в Онтарио.

„CO2 увеличава продуктивността чрез подобрен растеж и жизненост на растенията. Някои от начините, по които се увеличава производителността с въглероден диоксид включват ранен цъфтеж, по-високи добиви на плодове, намаляване на абортни пъпки при рози, подобряване на стволовата якост и размера на цветята. Земеделските производители следва да разглеждат CO2 като хранителни вещества .. . увеличаване  нивото на СО2 до 1000 ppm ще увеличи фотосинтезата с около 50%, в сравнение с нивата на CO2 на околната среда.“

С други думи, опитът за демонизиране на въглеродния диоксид се разпада, след като приемем проста научна реалност, че растенията използват CO2 като хранителна добавка. Въглеродният диоксид е „атмосферен тор“ за почти всички растения. Така, че колкото по-висок е CO2 в атмосферата, толкова по-бързо може да бъде залесена или възстановена земната територия от почти подобни  на пустиня условия.

Насаждане на чувство за вина на обществеността с измислицата за полярната мечка

Благодарение на усилията за пропаганда и промиване на мозъка, провеждани върху обществеността, повечето хора днес вярват, че CO2 е нещо  лошо. Тази идея е абсолютно без научна стойност. Тя е имплантирана в умовете на хората чрез сложна, изключително добре финансирана пропагандна измамна кампания за политическа цел.

Веднъж след като хората са били убедени, че въглеродният диоксид е лошо, те могат да бъдат „излъгани чрез насаждане на вина“ в подкрепа на ограничения на емисиите на CO2, които в крайна сметка позволяват на правителството да контролира почти всяка индустрия, която можем да си представим: селско стопанство, транспорт, енергия и дори човешката репродукция и населението (тъй като хората издишват CO2).

CO2 стана задвижващия лост, с който световната икономика може да бъде заробена в контролна програма против науката, наречена „глобално затопляне“. Тази лъжа е била продадена на обществеността с дълъг списък от странни претенции и измами, включително твърдението, че полярните мечки не могат да плуват и се давят, защото плуващия лед изчезва. Като част от измамата пропаганда за глобалното затопляне, американски деца из цяла Америка ридаят сълзи над депресиращи изображения, които се опитали да изобразят полярните мечки, като давещи се.

Но се оказва, че полярните мечки са силни плувци. Разбира се, това е общоизвестно сред биолозите на Арктика. Дори Морски Свят знае това и го публикува открито на техния уебсайт:

Полярните мечки са силни плувци, те плуват в заливи или широки води без колебание. Те могат да плуват в продължение на няколко часа на големи разстояния. Те са били проследени да плуват в продължение на 100 км (62 мили). Полярните мечки могат да плуват със скорост от 10 км (6,2 мили) в час.

Дебел слой тлъстини (мазнини) до 11 см (4,3 инча) дебелина, поддържа полярната мечка топла, докато плува в студената вода … Полярните мечки са толкова добре изолирани, че са склонни да прегряват. Полярните мечки се движат бавно и почиват често, за да се избегне прегряване.

Абсурдното твърдение, че полярните мечки не могат да плуват е биологично еквивалентно на твърдението, че хората не могат да ходят. Цялата измислица за полярната мечка и глобалното затопляне е на базата на единно наблюдение на само четири полярни мечки, плаващи в океана, след като очевидно са били убити при арктическа буря. Учените, които твърдяха, че тези мечки са били убити от глобално затопляне, по-късно са порицани, докладва история на HuffPost:

Статията се основава на наблюдения, които са направени през 2004 г. от Монет и Глисон при провеждане на въздушно проучване на полярните китове. Те видяли четири мъртви полярни мечки, плаващи във водата след буря …

От това, алармисти на глобалното затопляне, като Ал Гор, стигнаха до заключението, че полярните мечки са били опустошени от глобалното затопляне, причинено от нарастващите нива на CO2.

Оказва се, че доказателствата за глобално затопляне, са толкова надеждни колкото и доказателствата на Обама, че правителството на Сирия използва химическо оръжие (което всъщност се оказа натриев флуорид). И в двата случая, сме свидетели на производство на доказателства за политически цели.

Лошо компютърно моделиране води до лоши прогнози

Сега, след като измамата за глобалното затопляне е напълно дискредитирана, трябва да се запитаме как учените са грешали толкова много през цялото това време.

Ако отстъпим за миг от идеята, че всички те просто лъжат за това, трябва да заключим, че техните компютърни модели, използвани за прогнозиране на последиците от нарастващите нива на CO2, са крайно неточни. Компютърните модели са, разбира се, опитите на учените да отгатнат как промени в някои променливи могат да повлияят на резултатите.

Но тези модели се базират на предположения, които могат или не могат да отразяват действителността. В края на краищата, местният метеоролог по телевизията използва изключително напреднала технология на моделиране, но почти не може да ви каже с някаква степен на точност дали утре ще вали. Какво кара хората да мислят, че подобни компютърни модели могат да предскажат точно глобалните температурни промени през следващия век?

Дейли Мейл съобщава за американския експерт по климата професор Джудит Къри, който е казал „В действителност, несигурността е все по-голяма. Сега е ясно, че моделите са твърде чувствителни към въглеродния диоксид. Не виждам никакво основание за увеличаване нивото на доверие към Междуправителствената Експертна Група по Изменение на Климата (IPCC).“

Учените по климата в частност са спечелили репутацията за това, че не са по-точни от телевизионни екстрасенси и карнавални ясновидци. Въпреки всичко, в края на 1960-те и началото на 1970-те години много учени наблюдават тенденция за застудяване и публично „прогнозират предстоящ ледников период.“

Освен това се оказва, че емисиите на СО2 от човешката дейност се потиснати от емисиите на CO2 от световните океани. Така че, ако въглеродният диоксид сам по себе си може да доведе до глобално затопляне, тогава живеем на планета с парников ефект много преди хората да са дошли на земята. (И наистина, нивата на CO2 са били повече от 15 пъти по-високи в историята на Земята …)

Учени по климата, пристрастени към казина и хазарта

Словесните извинения на световните учени за затопляне на климата звучат все повече като пристрастени към блекджек в казино, опитвайки се да обяснят загубите си. „Да, аз просто загубих ръката, но като цяло печеля!“

Съществува силна тенденция в човешката психология, за нещо, което наричам „когнитивна инерция.“ Това означава, че човек, който е решил да вярва в нещо и който е заявил публично своята вяра в това нещо, обикновено е изключително трудно да се убеди да преразгледа своите убеждения от нов свеж  ъгъл. Ето защо всеки един от нас, който е истински учен трябва да остане бдителен за нашите собствени убеждения. Трябва да сме готови да задаваме въпроси и публично да променяме позициите си, ако открием, че грешим. (Точен случай: Аз вярвах в глобалното затопляне, но публично промених позицията си въз основа на нови доказателства, които ясно противоречат на бившите ми убеждения.)

Хората, които просто отхвърлят всички противоречиви доказателства като отклонения, а не реални доказателства, не като истински учени, а догматици. Това включва почти всички хора, защитаващи ваксините, които, между другото, съзнателно отхвърлят всички доклади на деца, увредени от ваксини като „отклонения“, а не модели на доказателства. Кога едно неопровержимо доказателство не се брои като доказателство? Разбира се, когато това е доказателство за опасностите от ваксините. Всички тези доказателства се помитат под килима, което много прилича на настоящите доказателства срещу глобалното затопляне, причинявано основно от човешка дейност.

Ето как „науката“ се превръща в „догма“. Това е начина, по който учените се превръщат в секта. И по всякакъв начин можем да си представим, че хората, говорещи за глобалното затопляне, вече са култови лидери, които искат техните последователи да им вярват като въпрос на вяра, а не нещо, въз основа на  доказателства от реалния свят.

Може би всички те трябва да бъдат потопени в ледените арктически води за няколко секунди, само за да излезат от това състояние. „Все още ли мислите, че има глобално затопляне?“, можете да попитате, като дръпнете лицата им от водата за глътка въздух. „Тогава защо лицето ти, е покрито с лед?“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Mike Adams

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *