(NaturalNews)

Билково лекарство, което е било използвано за лечение на ечемици по очите през 9 век е използвано успешно за убиване на MRSA.

MRSA или метицилин-резистентен стафилокок ауреус, е резистентна на антибиотици бактерия, която убива десетки хиляди хора всяка година. Изследователи от университета на Нотингам и Тексаския технически университет са експериментирали с един изгубен Англосаксонски лек за инфекции на очите, който комбинира лук, вино, чесън и стомах на крава, оставен да престои в месингов съд. Получената смес е убила 90% от MRSA. Рецептата е била намерена в Англосаксонска медицинска книга, използвана преди повече от 1000 години за лечение на очни инфекции.

Изследвания с 1000-годишен лек за MRS

Проучването е проведено от изследователи от университета в Нотингам, водени от Фрея Харисън. Англосаксонският експерт, Кристина Лий, превежда текста на рецептата в Медицинска книга на Балд (Bald’s Leechbook), една от най-старите известни книги по медицина и изцеление в Британската библиотека. Идеята за изследването е започнала в среща за инфекциозно заболяване в университета, когато Лий обсъжда средствата за защита в Книга на Балд. Екипът е имал трудности с намирането на някои от съставките. Те са използвали съвременни видове чесън и праз, надявайки се, че ще имат подобен лекарствен ефект. Виното, което са добавили е било набавено от историческа английска винарна, която е имала органична реколта. Тъй като месинговите съдове не могат да бъдат стерилизирани по съвременните стандарти, изследователите са използвали стъклени бутилки с малки квадратчета месинг в тях. Те са закупили жлъчни соли на крава (жлъчка на телета), които се използват сега като хранителна добавка за лечение на заболяване на жлъчния мехур и за да заменят ензимите на жлъчния мехур след отстраняването му. Изследователите открили, че билковата смес се „стерилизира самостоятелно“ след девет дни, когато са разбрали, че почвените бактерии от праза и чесъна са били напълно унищожени. Информация за резултатите е била представена на Дружеството за главна микробиология в Бирмингам, Англия и ще бъде публикувано в списание Nature.

Рецепта за убиващ лек на MRSA

Рецептата гласи да се вземе „праз и чесън в равни количества, и да се разбият добре заедно.“ Следващата стъпка е да се „вземе вино и жлъчка от теле, да се смесят с праз … и да се оставят да престоят за девет дни в месингов съд.“ Месингът съдържа мед, който убива микроби. Индивидуално, съставките имат минимален ефект върху антибиотична активност. Например, медните и жлъчни соли  убиват бактериите, а чесънът може да спре бактериалното действие на заразена тъкан. Но изследователите са открили, че съставките заедно имат много по-силен ефект, отколкото която и да е от съставките поотделно. Харисън е цитиран да казва, „… ние бяхме абсолютно изумени от ефективността на комбинацията от съставки.“

Какво е MRSA?

Болничната супербактерия MRSA е резистентен към лекарства щам на стафилокок и се е превърнал в „сериозен здравословен проблем“, според Националния институт по здравеопазването на САЩ. Позната като метицилин-резистентна стафилокок ауреус, MRSA заразява два милиона души годишно и убива повече от 23 000, според американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Традиционна народна медицина и MRSA

Използването на тази билкова формула за лечение на MRSA показва стойността на билковата и народната медицина. Развиващата се област на Традиционната световна медицина е открила още едно прекрасно лекарство, което е било скрито от очите ни в продължение на векове. Естествените средства от миналото могат да лекуват нелечими заболявания в нашата модерна система за здравеопазване.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Talya Dagan

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *