NaturalNews

Вече е грипен сезон. Превенцията е ключът, но ако даден вирус заплашва здравето ви, бързото действие с естествени витамини, хранителни добавки и билки може да спре този вирус, преди да ни е атакувал. Колко от тези билки, витамини и противовирусни средства са на разположение, ако имате нужда от тях?

Витамини

Витамин А, витамин D, витамин Е и витамин С са все жизненоважни хранителни вещества за имунната система. Всички от тях  помагат в борбата с вирусите. По-специално, витамин С е добре известен с качества си за борба с вирусите, но ако вземате високи дози витамин C за борба с вируса, не трябва да спирате рязко приема му.

Цинк и селен

Цинкът  е ефективен срещу обикновена настинка и  локално лечение на херпесни рани. Смята се за  ефективен, защото предотвратява репликацията на вируса. Имунната система се нуждае от селен, за да функционира правилно и да изгражда броя на белите кръвни клетки.

Коензим Q10

Допълнението с CoQ10  значително повишава имунната система.

Пробиотици

Пробиотиците са винаги полезни за поддържане  здравето на червата, особено когато тялото е под вирусна атака, която включва храносмилателната система. Пробиотични храни и напитки без добавена захар могат да помогнат за поддържане  здравословен баланс на бактериите. Говорейки за пробиотици, здравословният чревния тракт е абсолютно наложителен за силна имунна система.

Чесън

Чесънът е антивирусно, противогъбично и антибактериално средство. Можете да вземате чесън като тоник или ако ви понася дъвчете пресен чесън. Не само, че ще помогне в борбата с вируса, но и ще помогне за убиване на всички вторични инфекции, които се опитват да се утвърдят.

Ехинацея

Ехинацея не само подкрепя имунната система, но също така е доказана, че намалява тежестта и продължителността на вирусните инфекции.

Колоидно сребро

Смята се, че колоидното сребро пречи на ензимите, които позволяват на вирусите (както и бактерии и гъбички) да използват кислород.

Бъз

Двойно-сляпо проучване показва способността на екстракт от бъз да намалява симптомите на грип и ускорява възстановяването. Също така показва способността на бъза за засилване на имунния отговор с по-високи нива на антитела в кръвта. Смята се, че инхибира способността на вирусите да проникват в здравите клетки и защитава клетките с мощни антиоксиданти. Бъзът също така е доказан, че инхибира репликацията на четири щама на херпес вируси и намаляване ефективността на щамове на ХИВ.

Зелен чай

Смята се, че флавоноидите в зеления чай се борят с вирусни инфекции, като предотвратяват навлизането на вируса в клетки гостоприемници и чрез инхибиране на репликацията.

Екстракт от маслинови листа

Въпреки, че са необходими двойно-слепи клинични проучвания, екстрактът от маслинови листа е показан, че инхибира репликацията на вирусите. В едно проучване, 115 от 119 пациенти са били с пълно и бързо възстановяване от инфекции на дихателните пътища, а 120 от 172 са имали пълно и бързо възстановяване от вирусни кожни инфекции като херпес.

Пау д’Арко

Пау Д’Арко е било използвано в народната медицина за много поколения. Едно от неговите съединения, лапахол е доказано като ефективно срещу различни вируси, включително инфлуенца, херпес симплекс типове I и II и полио вирус. Смята се, че инхибира репликацията.

Корен от сладник (женско биле)

Проучвания показват, че глициризинът, съединение в сладкия корен е по-ефективно в борбата с проби от коронавирус от ТОРС пациенти, отколкото четири антивирусни лекарства. Той намалява вирусната репликация, клетъчна абсорбция и способността на вируса да прониква в клетките. Използван е също и за лечение на HIV.

Жълт кантарион

Жълтият кантарион е доказан като ефективен срещу грип, херпес симплекс и HIV.

Не забравяйте, че най-добрата защита е нападението. Здравословна диета на базата на наситени с хранителни вещества храни, упражнения за задвижване на лимфата, подпомагане на имунната система, както и добро качество на съня ще изгради силна, здрава имунна система. Силната имунна система ще пребори вирусите без дори да разберете, че някога се е състояла битка. Вижте статията: бронирайте имунната си система.

Източник: http://www.naturalnews.com1

Автор: Michael Edwards

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *