Безплодието е проблем за много двойки днес. Причините могат да бъдат  нещо от околната среда до промяна в хормоните. Резултатът е, че много семейства имат затруднения да заченат бебе.

Нека поговорим за възможните причини за стерилитет

За мъже и жени:

Неправилното хранене може да доведе до недостиг на минерали или витамини. Храната също може да повлияе на хормоните. Доказано е, че химикали, пестициди и вредни вещества в околната среда, са свързани със случаите на безплодие.

Стресът често създава промени в тялото; напрегнатите мускули или нерви могат да повлияят на времето за зачеване. Ако органите, се занимават с вашия стрес, тогава мозъкът ще каже на тялото, че е твърде заето, за да занимава със зачеване. Стресът свива кръвоносните съдове и нерви, включително полови органи, така че консумацията на храни, помагащи за отваряне на тези кръвоносни съдове е от изключително значение.

Излагане на лъчения може да намали производството на сперматозоиди или да повлияе на нормалните функции на хормоните и органите. Това може се причини  просто от твърде много стоене пред компютър и телефон.

Мъже:

Може да имат нисък брой сперматозоиди, дефицит на цинк, токсичност от тежки метали, алкохол и марихуана, които може да предизвикат проблеми. Физически причини могат да се дължат на тестиси, които не могат да функционират, предишни операции, проблеми с еакулация, блокажи или структурни повреди. Терапия на рак може да намали сперматозоидите, както и прекомерна топлина в организма, пушене, стероиди или висока температура.

Жени:

Ендометриоза, Синдром на поликистозните яйчници, аменорея, депресия или тревожност може да доведат до безплодие. Може да има нарушения в овулацията, дължащи се на хормоналните нива, прекомерни упражнения, хранителни разстройства, тумор или фиброзни образувания. Безплодието може дори да бъде от проблеми с щитовидната жлеза, целиакия или ранна менопауза.

Решения за стерилитет

Диета

Мнозина смятат, че храните, насърчавани за здраво сърце също са страхотни за мъжки и женски сексуални проблеми. Например средиземноморска – азиатска диета е най-добрата. Диета с високо съдържание на зеленчуци, плодове, сложни въглехидрати и риба, но с ниско съдържание на месо, сладкиши и прости въглехидрати. Такава диета има Омега 3, тя е противовъзпалителна, с високо съдържание на цинк, аргинин, флавоноиди и калий. Всички те са от полза за тялото и следователно добри за хормоните и всички органи.

Почивка

Много пъти просто почивка, за да се отървем от стреса на ежедневието, може да бъде достатъчна, за да се помогне на зачеването и да се случи по естествен път. Така че пуснете малко нежна музика, запалете ароматни свещи или каквото ви помага да се отпуснете.

При импотентност, опитайте да консумирате храни с високо съдържание на цинк. Това са храни като стриди или друга риба, която съдържа аминокиселини, които помагат за освобождаване на тестостерон. Други такива храни са сусам, целина, пълнозърнести храни, агнешко и корен от джинджифил.

Витамин С и витамин Е може да въздействат върху здравето на спермата и подвижността на сперматозоидите. Яжте авокадо и лайм заедно, за да обхванете и двете от тях, заедно с калий, който помага за циркулация на кръвта.

Пчелно млечице – в традиционната китайска медицина, се смята за мощен тоник за укрепване както на мъжки, така и на женски репродуктивни системи.

Червено вино – както Шекспир казва: „Това провокира желанието, но пък отнема изпълнението“. Така че, не прекалявайте с виното, ресвератрола и кверцетина в него помагат на артериите да се разширяват.

Шоколад – наречен „любовна храна“. Особено тъмен шоколад, тъй като той има най-много флавоноиди, защото той отпуска малките кръвоносни съдове на половите органи и намалява високото кръвно налягане.

Диня – съединение, наречено цитрулин, действа като бавна доза виагра чрез увеличаване на азотен оксид и увеличава притока на кръв към половите органи.

Тиква – има способността да засилва желанието и доброто представяне при мъжете. Проучванията показват, че мъжете, които просто помиришат тиквен пай получават увеличение на притока на кръв към пениса с 40%.

Ролята на водата в организма е много важна – ако пиете достатъчно вода ще увеличите притока на кръв към гениталиите. Много хора минават през живота си в състояние на лека до умерена дехидратация. Изследванията показват, че мъжете, които са добре хидратирани, имат по-добър приток на кръв.

Като цяло, храни, които могат да навредят, са такива с високо съдържание на мазнини и захари. Понякога консумацията на твърде много алкохол също може да бъде причина, както и наднорменото тегло.

Автор:  Cindy Burrows

Източник: http://blogs.naturalnews.com/infertility-causes-solutions/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *