Берберин или “магически куршум” – натурално лечение на диабет

През 1980 г. китайските лекари правят удивително откритие …

При използване на древно билково лекарство за лечение на диария при пациентите с диабет, те случайно открили, че то може  да намаля значително и да нормализира кръвната им захар (глюкоза).

Те открили най-успешното лечение на диабет тип 2 в света и китайски лекари го използват и до сега.

Защо не сте чували за него?

Е, фармацевтичните компании и водещите медии нямат стимул за насърчаване на изцяло естествено лечение на диабет, което не може да бъде патентовано, за да се печели от него, и което всеки може да си купи за жълти стотинки.

Днес ще се запознаете с мощната билка наречена – берберин.

Берберин не само помага в борбата с диабет, но той може и да ви помогне да отслабнете и да ви предпази от сърдечно-съдови заболявания и Алцхаймер. Така че, дори ако не страдате от диабет, аз все пак го препоръчвам.

Истината е, че всички ние имаме проблеми с кръвната захар в една или друга степен. Нашата храна е пълна със захар и захарни заместители и това е заплаха за вас, дори и ако не сте диагностицирани с диабет.

С течение на времето, високите нива на кръвната захар повреждат тъкани и органи на тялото, което води до сериозни усложнения, включително на сърцето и кръвоносните съдове, нервите, бъбреците, очите, увреждане на стъпалото, слуха и болест на Алцхаймер.

Повечето лекари се опитват да понижат кръвната захар с популярния метформин. Но метформин има дълъг списък от лоши странични ефекти, като замаяност, умора, проблеми в сърдечно-съдовата система, ушите и гърлото, грипоподобни симптоми, диария, анемия.

Метформин е също свързан с лактатна ацидоза, рядко, но смъртоносно усложнение, което е фатално в 50% от случаите.

За щастие, природата ни е дала по-добра алтернатива – берберин.

Берберинът е растителен фитонутриент, извлечен от редица лечебни растения, като например берберис и хидрастис. Резултатите при човешки диабет тип 2 в клинични проучвания са били просто невероятни.

Ползи от берберин

Берберинът работи по няколко различни начина.

Той намалява инсулиновата резистентност, което прави понижаващият кръвната захар хормон – инсулин – по-ефективен.
Той също така увеличава гликолизата, за да помогнете на тялото да се разградят захарите вътре в клетките.
Намалява производството на захар в черния дроб.
Виждал съм пациенти в моята клиника, които понижават кръвната си захар само с по една капсула 500 мг, два до три пъти на ден с храна. Ако имате нужда от допълнителна помощ, можете спокойно да добавите и други минерали и хранителни вещества, които помагат да се контролира кръвната захар, като хром, ванади или екстракт от зелено кафе.

Една доза от 1000 мг до 1500 мг е в сила за повечето хора. Не е препоръчително да се надвишава, освен ако не говорите с Вашия лекар.

Едно изследване на пациенти с диабет, които са взимали по 1000 мг на ден берберин, понижават нивото на кръвната захар на гладно с повече от 20%. Това проучване показва също, че берберин понижава хемоглобин А1с (критичен маркер за средното ниво на кръвната захар в продължение на месеци) с 21%.

Цялостен научен преглед на 14 различни проучвания на берберин показва, че той е също толкова ефективен при лечение на диабет тип 2, като метформин, с едно огромно предимство: берберинът не е имал неприятните странични ефекти.

Берберинът е толкова мощен, че той може също така да:

  • Понижи холестерола;
  • Намали размера на талията;
  • Инхибира растежа на някои видове рак;
  • Намали хомоцистеин, голям рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания;
  • Блокира ензима, който пречи на създаването на тестостерон.

Автор: Al Sears, MD, CNS

Източник: http://blogs.naturalnews.com/barberine-magic-bullet-natural-diabetes-treatment/Вашият коментар