(NaturalNews)

Почти всеки човек е имал най-малко едно или две главоболия в живота си. Някои трябва да се примирят с няколко главоболия с течение на времето, особено тези, които живеят с мигрена или клъстерно главоболие.

Главоболията от мигрена често са изтощаващи с тяхната интензивност. Също така те често имат други симптоми, които съпътстват болезнено пулсиращата глава, като интензивно гадене и виене на свят. Но повечето главоболия възникват от мускулно и нервно напрежение.

Повечето лекарства за главоболие имат странични ефекти. Марката тайленол и други хапчета от този род съдържат парацетамол, който причинява или задълбочава увреждането на черния дроб. Имало е няколко посещения на хора в (спешно отделение), страдащи от остра токсичност от ацетаминофен. Някои от тях са починали.

Аспиринът и други подобни болкоуспокояващи предизвикат стомашни проблеми и язви. Постоянното използване на аспирин може да доведе до инсулт. Внимавайте с това, ако приемате аспирин дневно за намаляване на риска от сърдечен удар. Така увеличавате риска от удари и рискувате да развиете язви.

Така че, тези лекарствени разтвори трябва да се избягват. Ето как:

Пет билки, които премахват главоболието без странични ефекти

(1) Върбата (Бяла върба, върбова кора) има дълга история за облекчаване на болка. Екстракти от бяла върба са били използвани в началото на 1800-те години. Извличането на активната съставка салицин от бялата върба, която се превръща в салицилова киселина от организма, се оказва твърде времеемка и скъпа за нарастващото обществено търсене.

До средата на 1800-те германска фармацевтична компания създава синтетична версия на салициловата киселина, за да отговори на търсенето, но тя често причинява стомашно кървене и тежки язви. Така че салициловата киселина се променя в ацетилсалицилова киселина (АСК) от германската фармацевтична компания, наречена Bayer. Оттам идва и Аспирина Bayer.

Въпреки, че не е толкова сериозен, колкото по-ранния синтетичен заместител на върбата, АСК аспиринът все още дразни вътрешната стена на стомаха. Активната съставка на върбата отива в стомаха като салицин и по-късно се превръща в тялото като болкоуспокояваща салицилова киселина, като се избягва дразнене на лигавицата на стомаха.

Върбата е клинично доказана, че е също толкова ефективна за тензионно главоболие и други болки като аспирина.

(2) Чобанка, стар народен лек за други заболявания, който наскоро е бил открит като ефективен лек при мигрена. Мигренните главоболия са по-редки, но по-неприятни и изтощителни от тензионните главоболия.

Вестник Главоболие от май 2000 г. съобщава за нарастващ интерес и клинични доказателства, че чобанката е много ефективна за облекчаване на мигрена, без странични ефекти и дори предотвратява  бъдещи повторения на мигрена.

Някои доказателства сочат, че чобанката е толкова ефективна за още куп главоболия, които обикновено са кратки, много интензивни и от едната страна на главата.

Едно от тези клинични изпитвания на Колежа по Медицина Алберт Айнщайн включва 245 страдащи от мигрена, 68 процента, от които са най-малко с 50% намаляване на мигренозните симптоми при използване на чобанка.

Ако искате да опитате чобанка, преди да я купите се уверете, че е етикетирана без пиролизидинови алкалоиди. Това показва, че чернодробните токсични алкалоиди нормално в растенията чобанка са отстранени.

Както обикновено, е разумно да се консултирате с опитен холистичен лекар, за да се уверите дали това е правилно за вас.

(3) Вратига. Вратигата е използвана със значителен успех за мигрена и дори клъстерно главоболие. Тя е член на семейство маргаритка.  За лечение се използват листата ѝ.

Не се знае много за това как работи, но се смята, че противовъзпалителните свойства на партенолида във вратигата инхибират химикалите, които причиняват спазъм на мозъчните кръвоносни съдове.

Проучване от 1997 г. от Д. Г. Палевич и Р. Касаро показва, че вратигата значително намалява болката и облекчава гадене и чувствителност към светлина. Мнозина смятат вратига като ефективно превантивно средство за склонните към мигрена.

Един източник препоръчва дневен прием на екстракт от 250 мг за около един месец за намаляване честотата и интензивността на мигрена.

Проверете вратигата при някой, който добре познава билките.

(4) Шлемник. Шлемникът е безопасно, ефективно решение за тензионно главоболие и напрежение като цяло. Той е наличен в екстракти или капсули. Но се уверете, че получавате истинска, неподправена билка. Понякога шлемникът е смесен или дори заместен с подъбиче, известен чернодробен токсин.

(5) Джинджифил и/или Гинко Билоба са едновременно полезни за тензионно главоболие и други видове главоболие, произтичащи от челюстта и проблеми със синусите. Джинджифилът действа противовъзпалително . Може да бъде закупен в капсули или можете да нарежете тънко корен джинджифил и го сварете като чай. Оставете на слаб огън за 30 минути, като част от накисването.

Капсули или таблетки Гинко Билоба са склонни да увеличат умствената дейност и подобряват незначителни проблеми с паметта, като разширяват кръвоносните съдове в мозъка. Това също помага за намаляване на дискомфорт от главоболие.

Има няколко други билкови лекарства, които могат да се използват при главоболие, като например валериана и пасифлора. И двете имат седативни свойства.

Независимо от това колко безопасни са всички от тях, консултирайте се с билкар или запознат лекар за билките, които осигуряват оптимални резултати.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Бързо отстраняване на главоболие с тези пет билки”
  1. БИЛКАТА ИГЛИКА ЦВЯТ МИ ПОМОГНА МНОГО РАБОТИ! УЧУДВАЩО Е, ЧЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВА МНОГО А ТЯ Е ЗА СВЕТОВЪРТЕЖ И ГЛАВОБОЛИЕ!!!!!!!!!!! ПРОБЛЕМИ С ВЕСТИБУЛАРНИЯ АПАРАТ!!! СЛАГА СЕ МНОГО МАЛКО ЕДНО ЦВЕТЧЕ И ПО МАЛКО ВЪВ ВРЯЩА ВОДА ВРИ 5-7 МИНУТИ В 200-250МЛ ВОДА ДА ОСТАНЕ 200 МЛ ПИЕ СЕ НА ДВА ПЪТИ ПО 100МЛ ПРЕЗ ДЕНЯ 1 ЧАС ПРЕДИ ЯДЕНЕ ИЛИ 2 ЧАСА СЛЕД ЯДЕНЕ МОЖЕ И ПРЕДИ СЪН ДА СЕ ПИЕ ТОГАВА Е НАЙ-ДОБРЕ НО ДА Е 2 ЧАСА СЛЕД ВЕЧЕРЯТА! МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ И МНОГО МАЛКО ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР СОРТ КАЙЕН КОГАТО ВАРИТЕ БИЛКАТА ИГЛИКА !ТОЙ РАЗШИРЯВА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ И ЩЕ ПОМОГНЕ НА ИЗЧИСТВАНЕТО НА ПЪТИЩАТА В МОЗЪКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *