Вероятно сте чували за вируса Зика, за който доста се говори по новините напоследък. Това е ужасен вирус, който се предава чрез ухапване от комар, който е бил в определен географски район. Все още се проучва лек за този вирус, но има доста неща, които могат да бъдат направени за лечение на инфекцията, като се използват естествени средства.

Симптоми на вируса Зика

Много хора, които са били заразени с вируса Зика няма да знаят, че те имат това заболяване, тъй като няма да има никакви симптоми в началото. Най-често срещаните симптоми са болки в ставите, обрив, треска и конюнктивит (зачервяване на очите). Други често срещани симптоми са болки в мускулите и главоболие. Инкубационният период на вируса Зика не е известен, но се смята, че е от няколко дни до една седмица. Като цяло, симптомите обикновено са леки и траят няколко дни до една седмица след като човек е бил заразен от комар.

Обикновено заразените лица не са толкова зле, че да се налага да постъпват в болница, а смъртните случаи са много рядко. Поради това, много хора не осъзнават, че са били заразени. Зика вирусът обикновено остава в кръвта на човек, който е бил заразен за около седмица, но понякога по-дълго. След като индивидът е бил заразен, вероятно ще да бъде защитен от бъдещи инфекции.

Диагноза

Препоръчително е да посетите лекаря си, ако сте развили симптомите, описани по горе и сте посетили области, в които е било установено, че има този вирус. Ако скоро сте пътували до една от тези области, уведомете лекаря си. Той може да назначи кръвни изследвания.

Природни лечения

Куркумата се използва широко като билков антиоксидант с противовъзпалителни и аналгетични свойства. За лечение на вирусните симптоми на Зика, смесете половин чаена лъжичка чиста куркума на прах с чаша органично мляко и пийте най-малко един път дневно. Това засилва имунната система и ще предостави издръжливост, за да се преборите със здравословните проблеми.

Може да се консумира пресен чай от джинджифил  с или без мляко. По желание добавете мед.

Тулси (Свети босилек) се използва обилно в аюрведа. Той е пълен с витамини А и С, както и други фитонутриенти. Неговите антиоксидантни свойства защитават организма от свободните радикали. За да го използвате в борбатата със Зика, приговете билков чай ​​с помощта на  Тулси листа и парчета от джинджифил. Добавете мед за сладост и консумирайте, докато е горещо. Друга смес може да се направи с помощта на няколко листа от Тулси с 3 или 4 топченца черен пипер и 2 до 3 цветчета карамфил. Приемайте един път на ден в продължение на няколко дни.

Източник: http://blogs.naturalnews.com/zika-virus-symptomsdiagnosisnatural-treatments/

Автор: Sasha Brown

Напиши коментар

Добави обява

×
×