гърди-рак

Ползите от витамин D отдавна са известни и няма по-добър начин да го получим, отколкото да позволим на слънцето да ни го предостави. Витамин D е свързан с понижаване на кръвното налягане и лечение или профилактика на болестта на Крон, може да облекчи симптомите на умора и множествена склероза и други здравословни проблеми.

Проф. Седрик Гарланд от  Университета по медицина в Калифорния, Сан Диего, заявява в Medical News, че последните проучвания са показали връзка между ниските нива на витамин D и повишен риск от рак на гърдата преди менопаузата. Тези резултати довели изследователите до нови проучвания, да се види дали увеличаването  нивата на витамин D, би имало положителен ефект върху процентите на заболявания от рак на гърдата.

„Рецепторите на витамин D не се губят, докато туморът не е много напреднал“

Гарланд и екипът му анализирали връзката между 25-хидроксивитамин D, метаболит, който тялото произвежда от консумация на витамин D и процента на преживяемост.

Екипът е открил, че участниците с високи нива на 25-хидроксивитамин D в кръвта, са имали с около 50 процента по-малък шанс да умрат от рак на гърдата в сравнение с жените, които са имали по-ниски нива.

„Докато витамин D рецептори присъстват, туморният растеж се предотвратява“ казава Гарланд, намеквайки, че витамин D работи за инхибиране на растежа на тумора чрез спиране на агресивното клетъчно делене.

„Витамин D рецепторите не са загубени, докато туморът не е много напреднал. Това е причината за по-добра преживяемост при пациенти, чиито кръвни нива на витамин D са високи“, добавя той.

Витамин D може да бъде получен чрез естествени източници като слънчева светлина, разбира се, но също така и от гъби, яйца и омега-3 мастни киселини.

Националният Институт по здравеопазване, казва, че организмът произвежда витамин D, когато е изложен на пряка слънчева светлина. Но дори и в облачни дни, стоенето навън ще помогне на тялото да произвежда витамин D.

Според Националния Институт по здравеопазване:

Тъй като витамин D може да дойде от слънце, храна и добавки, най-добрата
му форма в кръвта е известна като 25-хидроксивитамин D. Нивата са описани в наномолове на литър (нмола / L) или нанограма на милилитър (нг / мл), където 1 нмола / L = 0.4 нг / мл.

Като цяло, нивата под 30 нмола / L (12 нг / мл) са твърде ниски за костната система и здравето като цяло, а нива над 125 нмола / L (50 нг / мл) са вероятно твърде високи. Нива от 50 нмола / L и по-горе (20 нг / мл или по-горе) са достатъчни за повечето хора.

Но поради притесненията от рак на кожата от прекалено много слънчева светлина – които основателят на Natural News и редактор Майк Адамс е отчел като пълна лъжа, често водят до това, че хората имат твърде малко от така ценния витамин в системите си, и най-лошото, те дори да го знаят. Майк препоръчва слънчева светлина винаги когато можете да я получите.

Ето и някои други проблеми, свързани с витамин D дефицит:

Депресия. Едно изследване, публикувано миналата година, установява, че хронично депресирани хора имат дефицит на витамин D.

Не можете да отслабнете? Част от проблема може да се дължи на недостатъчност на витамин D във вашата система. Увеличете приема си (естествен) и вижте какво ще стане.

Защитете вашите стави. Дефицит на витамин D е свързано с развитието на ревматоиден артрит.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: J. D. Heyes

By admin

2 thoughts on “Витамин D може да удвои шансовете за оцеляване при рак на гърдата”

Напиши коментар

Добави обява

×
×